Cele mai spectaculoase proiecte arhitectonice ale ultimului an intra in concurs Galerie foto

Sambata, 15 Martie 2014, ora 14:24
2904 citiri
Cele mai spectaculoase proiecte arhitectonice ale ultimului an intra in concurs Galerie foto
Sursa foto: Daily Mail

Arhitectura moderna creeaza adevarate opere de arta "locuibile", iar site-ul Architizer A+ va premia, pentru cea de-a doua editie consecutiva, cele mai bune proiecte arhitectonice construite in ultimul an.

Printre finalistele din acest an se numara proiecte de pe plajele insorite ale Californiei, pana in Brazilia, castigatorii acestui concurs urmand sa fie alesi dupa 21 martie. Pana atunci insa, Daily Mail prezinta cateva dintre cele mai inedite creatii ale arhitecturii moderne, participante la concurs.

Cresta, La Jolla, California

Cresta, o casa de familie amplasata in La Jolla, California, a fost proiectat de catre Jonathan Segel Architects.

Aceasta are doua etaje, iar zidurile sunt din sticla pentru a putea fi admirat peisjaul. Proiectul are si o piscina integrata in designul casei pentru climatizare.

Pe langa piscina, pe acoperis sunt instalate panouri fotovoltaice cu o capacitate de 6,5 kwh, furnizand aproape in intregime necesarul de energie electrica.

Panourile solare furnizeaza energie electrica, piscina racoreste.

Muna, Aspen, Colorado

Muna este amplasata intr-o zona foarte frumoasa din Aspen, Colorado. Acest proiect este, de fapt, renovarea si extinderea unei cabane de schi, rustice, in Red Mountain, Aspen, si apartine Oppenheim Architecture and Desig

Casa este alimentat cu energie solara si ferestre uriase de sticla.

Locuinta este imbracat in lemn si piatra si ofera peisaje ale muntiilor din jur.

Desi camere sunt inalte si are o multime de ferestre, vila este calduroasa.

Vault House, Oxnard, California

Vault House din Oxnard, California, este situat pe o plaja, insa spre deosebire de proiectele standard, care ofera o singura vedere, in aceasta, proiectata de firma de arhitectura Johnston Marklee, ocanul poate fi vazut si din spatele casei.

Tavanul boltit permite vederea oceanului din toata casa.

JN House, Itaipava, Brazil

JN House din Itaipava, Brazilia, este inconjurara de vegetatie luxurianta. Inconjurata de muntii Petropolis de langa Rio de Janeiro, firma de arhitectura Bernardes + Jacobsen integrat constructia in mediu.

Firma a proiectat o casa cu un singur etaj, inconjurata de constructii independente, cum ar fi "camera" pentru copii si un pavilion de agrement.

Principala constructie are o piscina si spa, un cinematorgraf si o crama. De asemenea, are seminee si gradini interioare.

Vila Kogelhof, Zeeland, Olanda

Vila Kogelhof din Zeeland, Olanda, este, mai degraba, o cutie de stical. De fapt, sunt doua cutii, insa una se afla sub sol.

Paul de Ruiter Architects a proiectat aceasta casa care se poate "intretine" singura, producandu-si propria energie, incalzind apa, dar are grija si de resturile menajere.

La nivelul de sub sol este o parcare, depozit, baie, spatiu de lucru si o camera de zi.

Nivelul de la suprafata, situat mai exact deasura solului, include o bucatarie, dormitoare si bai.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premii arhitectura, #Architizer Awards, #proiecte arhitectura , #Arhitectura