Casa Poporului, pe lista celor mai uimitoare cladiri din lume mai putin cunoscute

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 08:41
3317 citiri
Casa Poporului, pe lista celor mai uimitoare cladiri din lume mai putin cunoscute

Casa Poporului apare pe o lista a celor mai uimitoare cladiri din lume care sunt mai putin cunoscute, realizata de un renumit site de arhitectura, alaturi de constructii precum Chand Baori din India, Choquequirao din Peru si Stari Most din Bosnia si Hertegovina, informeaza huffingtonpost.com.

"Palatul Parlamentului din Bucuresti este o cladire uimitoare. Construita de fostul dictator comunist Nicolae Ceausescu, Casa Poporului ocupa locul al doilea in topul celor mai mari cladiri din lume, dupa cladirea Pentagonului din Statele Unite ale Americii. Are in jur de 3.000 de camere, dar mare parte a cladirii este nefolosita sau neterminata. (...). Construita in stilul neoclasic dintr-un milion de metri cubi de marmura, ar putea fi, totodata, cea mai grea cladire din lume" , se arata pe huffingtonpost.com.

De asemenea, lista intocmita de site-ul de arhitectura archdaily.com cuprinde constructii precum Chand Baori (India), Templul Airavatesvara (India), Fortareata Kumbhalgarh (India), Taj of the Deccan (India), Stari Most (Bosnia si Hertegovina) si Choquequirao (Peru).

In 1980, Anca Petrescu a fost desemnata sa proiecteze Casa Poporului, in prezent Palatul Parlamentului. Acesta a murit, pe 30 octormbrie, la varsta de 64 de ani.

#casa poporului, #cladiri uimitoare, #Palatul Parlamentului Bucuresti , #Arhitectura