Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Zgarie-nori de 105 metri in locul stadionului

Zgarie-nori de 105 metri in locul stadionului
Arena pe care a debutat echipa de fotbal Universitatea Craiova va fi demolata, in locul ei fiind construita cea mai inalta cladire din oras. Consiliul Judetean Dolj a organizat, in luna iulie, un concurs de idei in vederea schimbarii destinatiei Stadionului Tineretului, baza sportiva lasata in paragina, care nu se bucura de o utilizare curenta. Castigatorul la puncte al concursului, anuntat ieri, este proiectul realizat de SC Romproiect Bucuresti. Acesta propune ridicarea unui zgarie-nori, inalt de 105 metri, sustinut de alte cladiri moderne, cu mai multe etaje si cu diverse functionalitati.

"Proiectul intentioneaza sa ofere centrului orasului un complex de cladiri cu aspect vibrant si contemporan, dar si o cladire de birouri in forma de turn de mare inaltime, care va servi drept reper - simbol urban al Craiovei. Acesta se va extinde la maximum permis, atingand inaltimi similare cladirilor-turn din Bucuresti", arata proiectantii in descrierea centrului lor.

Ei mentioneaza ca interiorul colosului a fost gandit asemenea conceptului grecesc Agora, cu spatii de intalnire, centre de agrement, cinema multiplex si sali de sport, care sa permita populatiei sa socializeze si sa petreaca timpul intr-un mod placut.

Centrul cultural si de afaceri are prevazut si parcaj subteran, pe trei niveluri. Schitele arata ca zgarie-norul va avea trei spatii mari, la diverse inaltimi, in care vor fi plantati copaci. Aproximativ 20% din suprafata construita va fi mall.

Proiecte premiate cu 10.000 lei

Coordonatorul concursului de idei, arhitectul sef al judetului Dolj, Radu Pappa, a precizat ca, din patru proiecte participante, trei au castigat cate un premiu egal, in valoare de zece mii de lei. Dintre acestea, cel mai mare punctaj l-a strans centrul de afaceri propus de Romproiect.

"A fost un proiect unanim apreciat de membrii juriului, mai ales din punct de vedere urbanistic". Cele trei proiecte castigatoare au intrat in proprietatea CJ Dolj. Urmeaza ca institutia sa analizeze din punct de vedere economic fiecare proiect si apoi sa decida pe care il vor transpune in practica.

Continuarea in Evenimentul ZileiTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1181 ori