Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cele mai interesante proprietati

Cele mai interesante proprietati
Spatiile de mii de metri patrati detinute de Armata si de Ministerul Justitiei sunt singura varianta de dezvoltare imobiliara in centrul orasului de pe Bega.

Pentru ca nu exista nici un metru patrat de teren liber in zona ultracentrala, Timisoara se mai poate dezvolta imobiliar aici numai daca institutii precum Armata sau Ministerul Justitiei se retrag din centrul orasului.

Acestea stau pe o adevarata mina de aur, din moment ce valoarea cladirilor si a terenurilor pe care le detin in buricul Timisoarei este de peste o suta de milioane de euro. Arhitectul Adrian Ionasiu, presedintele filialei Timis a Ordinului Arhitectilor din Romania, spune ca este strict necesar ca toate aceste spatii sa primeasca alte utilitati.

Centrul militar, deja desfiintat

Pe cei circa 5.000 de metri patrati ai fostului Centru Militar, Consiliul Judetean Timis intentioneaza sa ridice o cladire cu peste cinci etaje, care sa gazduiasca o parcare subterana pe doua niveluri, servicii publice si cateva birouri.

Comisia de Monumente a decis ca aceasta cladire sa ramana in picioare, in schimb tot ceea ce este in spatele ei poate fi demolat. "Anul acesta se lucreaza la documentatie, probabil ca nu se vor putea incepe chiar acum lucrarile", a declarat Jana Lavrits, purtator de cuvant al CJ Timis.

Administratia timisoreana asteapta sa primeasca pe Cazarma Viena - o veche cazarma din centrul orasului - cateva milioane de euro. Cei 8.000 de metri patrati, care vor fi scosi la licitatie la sfarsitul lunii, au atras, pana acum, interesul a 40 de firme. Acestea intentioneaza sa realizeze aici sedii administrative, spatii comerciale sau chiar unitati hoteliere. Vechea cazarma, in care in ultimii ani isi faceau veacul boschetarii Timisoarei, are o valoare imobiliara estimata la 7,5 milioane de euro. Aceasta este suma de la care porneste si licitatia.

Campus in loc de cazarma

Universitatea de Vest din Timisoara a reusit sa obtina de la Armata 64.000 de metri patrati, pe care este amplasata fosta Cazarma Oituz. "Avem un plan urbanistic zonal si urmeaza sa atacam obiectivele pe rand. Pentru Facultatea de Muzica vom incepe lucrarile in acest an", a declarat rectorul Universitatii de Vest, Ioan Mihai. Proiectul consta dintr-un complex multifunctional, cu terenuri de sport si o sala de concerte.

<a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=338038>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1171 ori