Plantele exotice, la mare cautare printre romani

Vineri, 13 Iulie 2012, ora 12:46
5860 citiri
Plantele exotice, la mare cautare printre romani

Plantele exotice reprezinta 45% din vanzarile totale de plante ale Hornbach, unul dintre principalii retaileri de materiale de constructii si gradinarit de pe plan local, informeaza, vineri, compania.

Potrivit sursei citate, plantele exotice atrag tot mai mult, romanii incepand sa achizitioneze cactusi si palmieri, in ultima perioada.

"Datorita aspectului deosebit pe care il au, plantele exotice sunt tot mai des achizitionate, reprezentand 45% din vanzarile totale de plante ale Hornbach. Astfel, in acest moment, aproximativ 40% dintre clientii de plante tropicale au ales cactusii si palmierii", a declarat directorul general al Hornbach, Mugurel-Horia Rusu.

Acesta a adaugat ca, in ultimii trei ani, s-a putut observa o crestere cu circa 15% a vanzarilor de plante exotice si, in special, a celor de cactusi si palmieri.

Referitor la clientii care cumpara cu precadere astfel de plante, directorul general al Hornbach a precizat ca acestea au varsta cuprinsa intre 35 si 40 de ani si sunt femei.

Grupul Hornbach, fondat in 1877, este o afacere de familie si se numara printre liderii de pe piata magazinelor de materiale de constructii si gradinarit din Europa.

Cotata la Bursa din Frankfurt inca din 1987, compania activeaza in noua tari europene (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Cehia, Slovacia, Suedia si Romania), operand 135 de magazine.

In Romania, Hornbach a deschis primul magazin in 2007, iar in acest moment detine trei magazine in Bucuresti

#vanari plante exotice Romania, #plante tropicale vanzari Hornbach, #decorare casa , #Aranjamente florale