Cum alegem locuinta ideala?

Vineri, 22 Decembrie 2017, ora 14:54
2721 citiri
Cum alegem locuinta ideala?

In momentul in care trebuie sa alegem o locuinta sunt o multime de factori pe care urmeaza sa ii luam in calcul. In primul rand este necesar sa ne asiguram cu privire la tipul de locuinta pe care ne-o dorim; un apartament la bloc, o garsoniera, o casa.

Ce trebuie sa luam in calcul la momentul deciziei?

In primul rand bugetul. Trebuie sa decizi daca iti permiti in momentul de fata sa faci o astfel de investitie care atrage dupa sine o serie de costuri, de la costuri de renovare pana la costuri de intretinere.

In cazul in care nu cunosti exact daca bugetul tau poate acoperi contravaloarea unui apartament cu 2 camere spre exemplu, este momentul sa te interesezi direct la sursa.

Intra pe site-uri specializate ale companiilor de imobiliare, majoritatea ofera detalii concrete si corecte referitoare la preturi si comoditati.

Cei de la maurer-residence.ro au afisate pe site caracteristicile fiecarui tip de apartament din punct de vedere al dimensiunilor si ofertele de pret.

Dupa ce ai aflat toate informatiile referitoare la preturi de pe site-uri specializate si ai facut o analiza a bugetului disponibil, poti lua in calcul un imprumut.

O locuinta este o investitie pe termen lung care trebuie sa aiba acele caracteristici aparte pentru fiecare individ, caracteristici referitoare la dimensiunile camerelor sau referitoare la cartierul in care este plasata, care de cele mai multe ori influenteaza si pretul.

Care ar fi avantajele unei garsoniere?

Garsonierele sunt cele mai avantajoase in cazul in care bugetul este unul redus si decizia este de a locui singur.

In primul rand, poti gasi garsoniere spatioase, sunt mai simplu de amenajat, costul de intretinere este unul mai mic.

Mai mult decat atat, in practica, dupa o anumita perioada de timp, proprietarii isi doresc un apartament, mai ales daca este vorba de intemeierea unei familii, prin urmare, decid sa inchirieze garsoniera primind un venit in plus.

Care sunt avantajele cumpararii / constructiei unei case?

In cazul in care achizitionezi o casa la curte sau investesti in construirea ei te vei bucura de numeroase avantaje.

De exemplu, nu vei avea vecinii apropiati ca in cazul unui apartament de bloc, este ideal pentru familii mari din punct de vedere al spatiului.

Costurile de intretinere nu depasesc aproximativ 300 lei/luna, nu sunt cu mult mai mari decat in cazul unui apartament, gandeste-te ca poti oricand sa stai pe terasa sau in gradina si sa te relaxezi dupa o zi de munca, gandeste-te la spatiul de care poti dispune si pe care il poti amenaja dupa bunul plac.

Care sunt avantajele unui apartament?

In cazul achizitiei unui apartament costurile sunt mai reduse decat in cazul unei case dar mai mari fata de costurile aferente unei garsoniere.

Apartamentele sunt destul de spatioase, ideale pentru familii, nu trebuie sa te ocupi de intretinerea gradinii, gazonului sau curtii, costul lunar de intretinere ajunge aproximativ la 250 lei/luna dar totodata nu exista independenta de care te poti bucura in cazul unei detinerii unei case.

#apartamente vanzare , #Apartamente de lux