Renovarea casei: 4 pași esențiali pentru un cămin confortabil

Miercuri, 16 Martie 2022, ora 19:00
435 citiri
Renovarea casei: 4 pași esențiali pentru un cămin confortabil
FOTO: unsplash.com

Confortul locuinței reprezintă un aspect care ne privește pe toți, mai ales în condițiile în care avem atâta nevoie de relaxare. Pentru a-ți asigura confortul în locuință există mai multe opțiuni de renovare, așa că facem o trecere în revistă a acestora, pentru ca tu să alegi în mod inteligent.

Izolarea termică a locuinței- cea mai bună alegere

Izolarea termică a unei locuințe presupune folosirea unui material izolator cu ajutorul căruia să fie acoperite zonele cu potențial de transfer termic. Aceste zone se numesc punți termice, iar izolarea casei cu vată de sticlă sau polistiren este o opțiune pe care merită să o iei în calcul.

Prin izolare proiectul tău de renovare devine complet, deoarece asiguri casei tale un suport potrivit în vederea eficientizării termice a acesteia. Izolată în mod corect, casa nu mai realizează schimburi de temperatură cu exteriorul, căldura de la interior nu mai este pierdută iarna, iar în acest fel nu mai ești nevoit să plătești sume foarte mari de bani pentru facturile aferente energiei consumate.

Hidroizolează zonele problematice ale locuinței

Dacă locuiești la casă, hidroizolarea te poate ajuta la nivel de fundații, demisoluri și subsoluri, deoarece prin folosirea unui produs potrivit de izolare apa nu va mai afecta structura de beton.

Apa este un element vital vieții, însă în ceea ce privește construcțiile ea este deosebit de periculoasă. Apa poate îngheța în structura de beton și aceste cicluri de îngheț-dezgheț repetate pot conduce la cedarea betonului, iar în același timp apa poate coroda armăturile, lucru care înseamnă o deficiență majoră, pentru că astfel clădirea nu va mai dispune de protecția suplimentară oferită de către oțel.

La nivel de blocuri, este importantă hidroizolarea teraselor peste ultimul nivel, acolo unde apa se poate infiltra cu ușurință din cauza breșelor structurale.

Punctele de îmbinare a panourilor prefabricate sau zonele fisurate ale plăcii de beton sunt potențiale punți de trecere pentru apa provenită din precipitații, astfel că va fi nevoie să izolezi structura, pentru a putea continua renovarea interiorului clădirii. În caz contrar te poți lovi de problema apariției condensului și a mucegaiului, lucru care va însemna o nouă cheltuială cu renovarea.

Aplică o tencuială decorativă potrivită

Renovarea unei case presupune schimbarea aspectului acesteia, dar și îmbunătățirea performanțelor ei. Pentru aceasta este nevoie să alegi materiale noi și inovative, uar tencuiala decorativă poate fi o alegere potrivită.

Alege o tencuială decorativă pentru interior, dacă amenajezi zonele interioare ale locuinței, sau una pentru exterior, pentru a proteja fațada și soclul casei.

Tencuielile decorative moderne îți aduc frumusețea dorită, dar și protecție la nivelul suprafețelor, deoarece vei vedea că există mai multe tipuri de tencuieli care să te ajute să te bucuri de caracteristicile dorite.

Tencuielile acrilice sau siliconice, dar și tencuielile minerale sunt deosebit de apreciate în prezent, așa că ia în calcul folosirea unuia dintre aceste materiale.

Schimbă elementele de acoperire de la nivelul pardoselii

Pardoselile casei tale sunt deosebit de importante, așa că ar trebui să verifici metodele moderne de amenajare a acestora. În prezent se folosesc foarte mult pardoselile din lemn (parchetul laminat, parchetul stratificat și parchetul din lemn masiv), pardoselile din piatră naturală, dar și pardoselile din rășină epoxidică.

Se pune un accent foarte mare pe durabilitatea materialelor, dar și pe naturalețe, astfel încât dacă vrei să renovezi, poți opta pentru materiale care să îți ofere aceste caracteristici.

Renovarea unei locuințe presupune adesea muncă multă și probabil și un anumit grad de disconfort. Pentru a evita renovările multiple, de-a lungul timpului, alege să implementezi aceste opțiuni de amenajare, deoarece acestea se vor dovedi a fi deosebit de eficiente și de durabile.

#renovare, #renovare casa , #Amenajari interioare