Living Office: Spatiul de lucru trebuie sa atraga si sa retina talentul

Sambata, 12 Martie 2016, ora 00:00
3081 citiri
Living Office: Spatiul de lucru trebuie sa atraga si sa retina talentul

Spatiul de lucru clasic, delimitat de pereti, a devenit unul "co-working", in ultimii douazeci de ani, pe masura ce marile companii au inceput sa mearga pe o amenajare a mediului de lucru in care spatiul principal se constituie intr-un imens open space.

"Datorita schimbarilor tehnologice, stilurile de lucru au evoluat. Ultima tendinta care raspunde acestor provocari in amenajarea birourilor corporate este mobilierul colaborativ si acustic", sustine Delia Didea, arhitect in cadrul Workspace Studio, intr-un comunicat remis Business24.

Pentru a raspunde acestor cerinte moderne, compania americana Herman Miller a creat "Living Office", o noua metodologie de planificare, dimensionare si mobilare a spatiului care se bazeaza pe studii de sociologie, arhitectura si tehnologia informatiei.

"Spatiul de lucru trebuie sa atraga, sa incurajeze, sa favorizeze si sa retina talentul, care nu este doar un uimitor vector de inovatie si actiune, ci si motorul care propulseaza strategia unei organizatii", explica Delia Didea.

Acest concept este experimentat in noul show-room al grupului de firme Workspace Studio - Ergonomos, dealer partner in Romania al Herman Miller, a carei cea mai cunoscuta creatie este Aeron, legendarul scaun de birou care a stabilit etaloane nedepasite in stiinta materialelor si ergonomiei.

Bogdan Bolohan, Managing Partner al companiei bucurestene, a observat existenta tendintei "multor firme de a investi tot mai mult in solutii ergonomice si de mobilare de inalta calitate, cu conditia de a obtine plus valoare si un 'return on investment' mai bun".

"Raspunsul nostru a fost de a oferi, in colaborare cu Herman Miller, mobilier de birou de inalta calitate la preturi mai mici. De asemenea, suntem bucurosi sa anuntam ca Impact Hub, organizatia ce sustine dezvoltarea antreprenoriala, a ales sa mobileze noul sau sediu din Cluj, de curand inaugurat, cu creatii ale Herman Miller", conchide Bolohan.

#spatiu lucru modern, #open space amenajare, #solutii open space , #Amenajari interioare