Ghidul complet pentru construirea semineului de vis

Vineri, 27 Februarie 2015, ora 16:23
3508 citiri
Ghidul complet pentru construirea semineului de vis

Romanii sunt recunoscuti pe plan mondial ca fiind o nationalitate priceputa in multe domenii. Mai tot romanul, fie ca il intalnesti in parc, pe stadion, la facultate sau la teatru, iti poate da idei, sfaturi concrete sau o opinie personala legata de sanatate, politica, fotbal sau constructii.

Un material Pefoc.ro SRL

Noi nu ne identificam cu acei romani care le stiu pe toate, ci incercam sa oferim sfaturi complete si pertinente cu privire la constructia semineului, sfaturi pe care daca le urmezi te vor ajuta sa te bucuri de semineul tau o viata intreaga.

5 pasi pe care trebuie sa ii urmezi inaintea construirii semineului

Daca inca nu ai un tehnician specializat care sa te sfatuiasca si sa iti construiasca semineul, te ajutam noi cu informatii despre cei 5 pasi pe care sa ii urmezi inainte de a incepe constructia semineului:

● Verifica inainte de toate suprafata pe care vrei sa o incalzesti, pentru a sti ce focar sa alegi. Daca ai o casa cu un volum de 650 de metri cubi care trebuie incalziti, un focar de 10 KW sau o soba tip semineu nu va fi insuficient in aceasta situatie. Focarul se alege in primul rand in functie de suprafata pe care trebuie sa o incalzesti si pe urma in functie de designul dorit. Un focar de fonta bun se observa din raportul kg/deschiderea focarului, inaltimea conului si numarul lamelelor de pe peretii focarului. Focarul din otel cu samota va da caldura mai greu, dar o va mentine pentru o perioada mai lunga de timp dupa terminarea focului. In schimb, focarul de fonta asigura caldura intr-un timp foarte scurt dupa aprinderea lemnelor, dar se raceste foarte repede dupa incetarea focului.

● Asigura-te ca iti procuri placi izolatoare (ex: silicat de calciu) special concepute pentru construirea hotei semineului, care izoleaza si ajuta la cresterea randamentului semineului. Alternativ se poate construi din caramida refractara sau samota. Evita sa folosesti vata minerala si rigips la construirea hotei, care pe langa faptul ca nu are sustinere, in timp reprezinta un pericol, pentru ca este si o solutie cancerigena.

● Mai mult, cosul de fum poate fi mai important decat semineul propriu-zis. Iti recomandam sa iti construiesti un sistem profesionist de evacuare a fumului. In 90% din cazuri cand un semineu sau o soba are probleme de functionare, este din cauza cosului de fum.

● Vrei sa incalzesti toata casa, sau doar incaperea unde e amplasat semineul? Daca te gandesti sa incalzesti toata casa, e posibil sa ai nevoie de un focar cu o putere mai mare; acesta va genera un cost aditional prin materialele de care ai nevoie pentru distributia de aer cald in camerele aferente.

● Trebuie sa incalzesti un spatiu mare si vrei un randament mai bun, cu un consum mai mic de lemne? Acest lucru este posibil doar daca echipezi focarul cu un recuperator de caldura. Acest dispozitiv recupereaza aerul cald care se pierde pe cosul de fum si adauga o putere de 4 pana la 6 KW, in functie de puterea focarului.

Iti recomandam sa apelezi doar la un tehnician specializat, inca de la fazele incipiente ale constructiei, nu la vecini, colegi de liceu, verisori sau alti cunoscuti care au mai facut asa ceva doar o data sau de doua ori in viata. Constructia semineului este un proces foarte serios, pentru care trebuie sa primesti o garantie pe constructie de cel putin 2 ani, iar pentru focar de cel putin 5 ani. Persoana sau firma care se ocupa de constructie este direct responsabila de randamentul semineului, calitatea lucrarii si de sanatatea beneficiarului, daca foloseste alte materiale decat cele recomandate.

Cum se realizeaza montajul semineului si ce alte materiale sunt necesare?

Dupa ce ai hotarat locul in care amplasezi semineul, focarul poate fi asezat pe un suport particularizat pentru orice tip de focar, care poate fi reglat la inaltimea dorita de tine. Pe gura de evacuarea a focarului se amplaseaza recuperatorul de caldura din care pleaca hornul metalic ce se racordeaza la cosul de fum. Inca din acest stadiu se monteaza chitul de admisie al aerului din exterior, care faciliteaza arderea lemnelor si ajuta la evitarea consumarii oxigenului din camera unde este amplasat semineul, daca focarul ofera aceasta optiune. Daca se doreste distribuirea caldurii pe camerele aferente in acest stadiu este momentul sa se plece cu tubulatura izolanta din hota semineului, care capteaza aerul cald prin mantaua amplasata deasupra focarului, tinand cont ca deasupra hotei o sa se amplaseze o turbina care duce aerul cald in directia camerelor pe care vrei sa le incalzesti.

Dupa acesti pasi, se trece la construirea hotei semineului cu placile de calsil, iar alegerea grilelor pentru aer cald se face in functie de puterea focarului si designul dorit.

Ultima parte a constructiei este finisajul exterior al semineului, care poate fi unul rustic, modern sau o combinatie de bun gust intre ambele. Daca se respecta indicatiile de mai sus si se folosesc materiale calitative, orice model de semineu este realizabil din punct de vedere tehnic.

Ulterior constructiei, semineul poate fi echipat cu un suport de lemne si accesoriu de intretinere, asta in caz ca nu se opteaza pentru varianta mai comoda, si anume aspiratorul de cenusa.

Pentru construirea acelui semineu de vis e nevoie de multa documentare, pregatire si practica. Noua ne-a luat 15 ani si peste 1000 de seminee construite ca sa ajungem la acest nivel, in care iti putem oferi sfaturi, idei si opinii personale in domeniul semineelor. Suntem profesionisti, singura companie care iti ofera totul de la A la Z, pornind de la consultanta, comercializarea tuturor materialelor necesare, oferind garantie indelungata, livrarea lor gratuita la domiciliul tau si montarea conform normelor de siguranta in vigoare.

Noi facem tot, tu doar pui pe foc.

Pefoc.ro SRL

27.02.2015

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ghid construire semineu, #semineu apartament, #montaj semineu , #Amenajari interioare