Cum se montează bateriile de baie?

Marti, 28 Septembrie 2021, ora 17:46
511 citiri
Cum se montează bateriile de baie?
baterie baie FOTO: pixabay.com

Indiferent că renovezi întreaga baie sau doar faci mici modificări tehnice, instalațiile sanitare trebuie să fie întotdeauna prioritare. La baza afirmației stă faptul că aceste instalații asigură funcționalitatea obiectelor sanitare și buna lor utilizare. Dintre acestea, bateriile de baie sunt utilizate intens zilnic, motiv pentru care este necesar să fie alese și montate corespunzător și nu trebuie să faci rabat de la calitate. Despre cum să iei decizia corectă în ceea ce privește bateriile și instalațiile sanitare, vei afla în cele ce urmează.

Tipuri de baterii de baie

Când instalezi bateriile de baie, este esențial să îmbini utilul cu plăcutul. Pe lângă alegerea designului adecvat decorului, trebuie să ai în vedere calitatea materialelor din care sunt confecționate, tehnologia de funcționare și modul de utilizare.

  • În funcție de tehnologia pe care se bazează, există baterii cu valvă (aceasta este comprimată sau decomprimată pentru a bloca, respectiv pentru a elibera apa), baterii cu bilă ( bazate pe o singură piesă mobilă) și baterii cu cartuș ceramic (sunt montate frecvent datorită siguranței de utilizare).
  • Având în vedere modul de pornire/oprire, există baterii cu monocomandă, fiind cele mai comune, baterii cu robinete separate pentru apa caldă și pentru cea rece, baterii cu buton de oprire automată și baterii cu senzor de mișcare. Această particularitate face ca prețurile să fie extrem de variate de la model la model.
  • Un alt criteriu foarte important este nivelul de siguranță pe care ți-l oferă, dar și modul de economisire a apei. Bateria de baie pe care o alegi trebuie să fie prevăzută cu un perlator care să îți permită reglarea temperaturii maxime a apei, dar și cu un mecanism special pentru reducerea debitului.
  • Ultimul aspect, dar nu și cel din urmă este reprezentat de calitatea materialelor din care este fabricată bateria. Cele mai bune sunt cele realizate din alamă sanitară, iar termenul de garanție poate fi un indicator important în acest sens. De asemenea, pentru confortul tău și al celor dragi, este indicat să alegi o baterie prevăzută cu atenuator de zgomot.

Pentru a face cea mai bună achiziție, poți opta pentru serviciul de consultanță gratuită oferit de www.e-baie.ro. În plus, pe site găsești o selecție de produse care îmbină perfect calitatea de top cu designul atrăgător și prețurile avantajoase. Atât baterii de baie de la branduri cunoscute, cât și instalațiile sanitare sunt produse de firme consacrate și sunt menite să satisfacă chiar și cele mai riguroase cerințe.

Montajul bateriilor de baie în funcție de obiectul sanitar

În funcție de obiectele sanitare alese, bateriile de baie diferă atât ca design, cât și ca modalitate de montare.

Pentru lavoare, poți opta pentru montaj în perete, montaj pe blat sau montaj pe lavoar. Acest lucru îl stabilești în funcție de preferințe, însă trebuie să ții cont și de chiuveta pe care ai achiziționat-o, dacă ești în această situație.

Pentru cadă, ai varianta de a monta bateria pe cadă, în perete sau pe pardoseală, lucru pe care îl alegi exclusiv în funcție de modelul căzii.

În cazul dușului, lucrurile sunt mai simple, deoarece metoda de montare disponibilă este doar în perete. Ce îți rămâne de ales este dacă vei monta bateria la vedere sau ascunsă, lăsând să se vadă doar partea estetică a acesteia.

Alte instalații de baie necesare

Baia nu ar putea fi funcțională fără instalațiile sanitare potrivite. Pe lângă sistemele care acționează curgerea apei, ai nevoie și de sisteme de scurgere adecvate. Acestea trebuie să asigure scurgerea unei cantități suficiente de apă și reziduuri, astfel încât să eviți înfundarea țevilor și inundarea băii.

Instalațiile de baie sunt foarte variate și sunt destinate creării unei rețele de scurgere pentru întreaga casă. Iată câteva exemple de instalații care nu trebuie să lipsească din baia nimănui:

  • Racord flexibil pentru wc, bideu sau lavoar
  • Rigolă pentru duș
  • Sifon pentru pardoseală
  • Sifon pentru cadă, lavoar sau bideu
  • Țevi de legătură
  • Robinete colțar

#baterie baie, #baie, #baterie , #Amenajari interioare