Cum să schimbi aspectul dormitorului tău fără să cheltuiești prea mult

Luni, 15 Noiembrie 2021, ora 16:12
469 citiri
Cum să schimbi aspectul dormitorului tău fără să cheltuiești prea mult
dormitor FOTO: pexels.com

Dacă îți dorești ca dormitorul tău să arate diferit și să pară nou, dar nu vrei să investești în renovare sau într-o altă mobilă, poți recurge la câteva soluții ieftine, simple și rapide. Farmecul unei încăperi stă în detalii, de aceea, prin schimbări mărunte, la nivelul accesoriilor sau decorațiunilor, vei putea obține cu siguranță efectul dorit. Iar dacă vei fi mulțumită, poți recurge la aceste trucuri și pentru amenajarea altor camere.

Iată câteva idei prin care poți schimba în timp record și cu un buget minim aspectul dormitorului tău.

Cumpără cuvertură și lenjerie nouă de pat

Cea mai simplă și ieftină modificare este înlocuirea așternuturilor și cuverturii de pat. Îți recomandăm să cumperi produse de calitate, din bumbac 100%, rezistente, confortabile și cu modele deosebite. Ca să ai garanția unui preț bun, poți găsi textile pentru dormitor la ofertă pe Somnia.ro, de unde ai posibilitatea să alegi culorile preferate, în funcție de stilul dorit în dormitor.

Spre exemplu, dacă vrei o amenajare romantică, senzuală, textilele de culoare roșie vor fi o decizie inspirată. Pentru dormitorul copiilor poți alege culori vesele - roz, verde sau albastru - cu modele inspirate din desenele animate, iar dacă vrei să obții o atmosferă relaxantă și odihnitoare, sunt recomandate nuanțele pastelate.

Schimbă tablourile și decorațiunile

O altă metodă prin care poți schimba aspectul dormitorului și stilul de amenajare este înlocuirea decorațiunilor. Începe cu tablourile și continuă cu statuetele, vazele și toate micile obiecte expuse pe etajere sau în vitrină. În acest fel, cu o minimă investiție, poți transforma camera într-o încăpere amenajată în stil oriental, african, retro sau industrial, după preferințele tale.

Iată o idee și mai ieftină: dacă nu vrei să cumperi alte decorațiuni, poți înlocui tablourile cu câteva fotografii printate și înrămate, iar în locul obiectelor din vitrină și de pe rafturi poți pune câteva cărți. În acest fel, vei personaliza într-un mod original dormitorul și vei obține efectul dorit de intimitate, atât de potrivit acestei camere.

Cumpără alte draperii sau perdele

Perdelele și draperiile nu au doar un rol practic, ci și unul estetic foarte important, pentru că ele pot schimba radical aspectul camerei. Pentru dormitor, este bine să alegi draperii în culori deschise, pastelate, care nu vor întuneca încăperea.

Totuși, dacă vrei să obții ceva diferit și preferi un stil de amenajare elegant sau clasic, atunci poți cumpăra draperii închise la culoare, care vor crea un efect de opulență. Dacă ai un dormitor spațios, cu ferestre mari, care lasă să pătrundă suficientă lumină, această schimbare este chiar binevenită.

În concluzie, prin câteva mici trucuri creative și o investiție modestă, poți transforma radical aspectul dormitorului tău și chiar stilul de amenajare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dormitor, #schimbare aspect dormitor, #amenajare dormitor , #Amenajari interioare