Cum sa cresti valoarea casei tale in cinci pasi simpli

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 09:00
1698 citiri
Cum sa cresti valoarea casei tale in cinci pasi simpli
SURSA: slhouse.com

Piata imobiliara hiberneaza de multe luni, dar bancile si analistii anunta o revenire timida. In principiu, e greu sa iti vinzi casa la un pret similar cu cel de acum 3-4 ani, dar asta nu inseamna ca nu poti scoate bani frumosi.

Cand cineva calca pragul casei tale, ai foarte putin timp la dispozitie sa ii faci o buna impresie. Se spune ca, inca din primele minute, cei mai multi cumparatori au luat deja o decizie bazata pe niste lucruri marunte la care nu te-ai fi gandit. Expertii britanici de la Yahoo Finance iti dau cinci ponturi ieftine prin care sa cresti valoarea imobilului pe care vrei sa-l vinzi.

1. Atentie la exterior

Potentialii cumparatori vor vedea in primul rand cum arata casa din afara, abia apoi vor pasi inauntru. Asadar, exteriorul trebuie sa fie cel putin la fel de bine aranjat ca interiorul. Cateva idei: vopseste ramele ferestrelor, repara-ti usa (nu vrei sa lasi impresia ca au vrut 50 de hoti sa o sparga), intareste si repara stresinile si burlanele, apoi pune cateva flori de-a lungul aleii de intrare. Cu exceptia vopselei si a plantelor, costul amenajarii exteriorului casei tale este scazut.

2. Elimina mirosurile neplacute

Mirosul unei case este foarte important. N-ai vrea ca locuinta ta sa dea impresia unui grajd, asadar curata foarte bine totul, scapa de orice lucru care emana miros neplacut si pune aparate de improspatare a aerului sau lumanari parfumate in locurile unde miasmele persista. Recomandat ar fi, totusi, sa nu se simta niciun fel de miros.

3. Strange-ti lucrurile

Cel care iti cumpara casa va veni cu lucrurile lui, asadar ar fi bine sa isi poata face o idee despre ce cumpara, fara sa fie nevoit sa iti mute mormanul de haine din colt ca sa vada daca incape un fotoliu de masaj. Nu e costisitor, trebuie doar sa cumperi cateva cutii in care sa pui hainele si maruntisurile. Strange lucrurile din baie si pune-le intr-o lada, sub chiuveta. Scoate din bucatarie electrocasnicele pe care le folosesti mai rar, cum ar fi blenderul sau toasterul. Da jos tablourile de pe pereti. Scapa de acea parte din mobila pe care nu ai de gand sa o iei cu tine cand te muti.

4. Atentie la detalii

Chiar daca ce ai facut pana acum schimba mult aspectul casei tale, ar mai fi cateva maruntisuri de care e bine sa tii cont: schimba becurile arse, repara prizele si cablurile de curent, schimba manerele de la sertare, usi si garderoba. Scoate petele de pe mobila, pereti, podea sau orice lucru care ar putea atrage atentia.

5. Invata de la profesionisti

O experienta valoroasa poti avea vizitand casele noi de vanzare din apropiere, ca sa observi cum vad designerii profesionisti modul in care ar trebui sa arate o locuinta. Fii atent la culorile folosite (acum sunt la moda tonurile neutre), modul de aranjare a mobilei (iti poti repozitiona mobilierul astfel incat sa creeze mai mult spatiu de miscare), idei de design (o planta asezata unde trebuie poate transforma o incapere anosta intr-una cu stil). Noteaza-ti intr-un carnetel si aplica ce ai vazut in propria ta casa.

Sa vinzi locuinte este o arta, dar asta nu inseamna ca tu nu te poti descurca. Dupa ce ai terminat imbunatatirile, cheama un prieten care sa-si dea cu parerea si sa iti semnaleze eventualele scapari. Cu siguranta vei putea vinde imobilul mai repede si la pretul dorit. Asta daca nu te-ai indragostit de noul aspect al caminului tau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#case vanzare, #cum cresti valoare casa, #pret casa, #cost casa , #Amenajari interioare