Cum alegi cele mai potrivite fotolii pentru locuința ta?

Marti, 15 Noiembrie 2022, ora 19:18
489 citiri
Cum alegi cele mai potrivite fotolii pentru locuința ta?
FOTO: unsplash.com

Mobilierul pe care îl alegem pentru locuința nostră va rămâne cu noi mulți ani. Vom petrece mult timp în sufragerie sau în birou, așa că merită să-l adaptăm pentru odihnă și relaxare. Zona de relaxare ingenios planificată se distinge prin stil si confort, iar un fotoliu este indispensabil. Merită să alegi un model elegant și foarte confortabil, care să îți satisfacă toate cerințele. Deseori găsim fotolii în living, dar ele pot fi utile și în celelalte camere, cum ar fi birou, dormitor, camera copilului, bucătărie, hol și chiar pe balcon sau terasă.

Cum să alegi fotolii confortabile și la ce să fii atent?

Mărimea este o problemă importantă și se referă la ajustarea dimensiunilor la spațiul camerei, precum și la greutatea fotoliului. Poți opta pentru fotolii cu funcție de relaxare sau la un fotoliu extensibil, care însă ar necesita mai mult spațiu liber. Persoanele în vârstă ar putea să fie interesate de modelele cu șezut mai înalt, deoarece ridicarea de pe un astfel de scaun va necesita mult mai puțin efort. Pentru persoanele înalte, o opțiune bună ar fi un fotoliu cu spătar mai înalt, care să ofere sprijin corespunzător capului.

Calitatea. Fotoliul trebuie să ofere o poziție confortabilă și sănătoasă în același timp. Piesa de mobilier prost profilată poate contribui la problemele ale spatelui. Cel mai bine este ca fotoliul să fie ergonomic, în acest fel corpul nostru va fi aliniat corespunzător și ne vom bucura de sănătate. Dacă intenționați să petreceți mult timp în fotoliu, merită să alegeți un model cu suport pentru picioare. Vă veți odihni picioarele și va favoriza o circulație sanguină mai bună. Atunci când îl alegeți, acordați întotdeauna atenție parametrilor și opțiunilor oferite pentru a vă asigura cel mai înalt confort.

Poziționarea. O carte intrigantă, un serial preferat și conversațiile cu familia sunt modalități perfecte de a petrece o seară plăcută și relaxare în sufragerie. Pentru a ne răsfăța trebuie să amenajăm un colț de odihnă confortabil. Dispunerea unui set alcătuit din canapea și fotolii sau un grup de 2-4 bucăți așezate în jurul unei măsuțe de cafea, pot crea, într-un living generos cu spațiul, atmosfera potrivită pentru intimitate și odihnă. Pentru sufragerii cu spațiu mai mic, poți opta pentru modele de dimensiuni mici, cu structura metalică sau din lemn sau pentru un fotoliu extensibil, care este multifuncțional.

Dintre numeroasele aspecte pe care ar trebui să le îndeplinească un fotoliu potrivit pentru camera copilului, cel mai important este fiabilitatea. Pentru a fi sigur că modelul selectat va funcționa perfect, acordați atenție șezutului, spătarului și tapițeriei corespunzătoare. Un fotoliu extensibil poate fi ideal, oferindu-i copilului posibilitatea de a primi un prieten care poate rămâne la el peste noapte. Dacă este vorba de camera unui bebeluș, alege un model din acele fotolii de alăptat, care îți vor face zilele și mai ales nopțile mult mai ușoare.

Dacă te numeri printre cei care lucrează la birou, ar trebui să acorzi o atenție deosebită poziției pe care o ai pe parcursul îndelungii perioade în care stai în șezut, pentru că are un impact enorm asupra sănătății. Ergonomia unui scaun de birou merge mână în mână cu munca eficientă, motiv pentru care ar trebui să iei în considerarea selectarea unui model de fotoliu care să îți ofere condiții corespunzătoare. Un fotoliu de birou ar trebui să fie ajustat la dimensiunile tale și să fie reglabil. Greutatea și înălțimea persoanei care îl utilizează nu trebuie să perturbe ergonomia. Este foarte important ca spătarul să poată fi înclinat înapoi cu cel puțin 5 grade. Fotoliul trebuie să se rotească la 360 de grade în jurul axei sale și să nu restricționeze mișcările utilizatorului, iar înălțimea să poată fi reglată.

Bucătăria de dimensiuni medii sau mari este un alt spațiu unde un fotoliu este binevenit. Mai ales pentru o persoană care petrece mult timp în această cameră, un fotoliu extensibil sau simplu, poate oferi locul perfect de odihnă în scurtele momente de pauză.

Indiferent de preferințe, ține minte să adaptezi alegerea la zona în care vei poziționa fotoliile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fotolii, #amenajare casa, #alegere fotoliu , #Amenajari interioare