Casa ta, in stil exotic: Perfect pentru interior si exterior

Sambata, 16 Iunie 2012, ora 00:00
6237 citiri
Casa ta, in stil exotic: Perfect pentru interior si exterior

Stilul exotic este unul considerat in trend in 2012, iar daca te orientezi catre un astfel de stil poti opta pentru mobilier din rattan, din bambus sau din zambila de apa. In fond, alegerea stilului in care va fi decorata locuinta este primul pas pe care il faci catre o amenajare reusita.

Contrar parerii celor care considera aceste materiale potrivite pentru mobilierul de exterior, designerii demonstreaza ca se integreaza perfect si la interior.

Bineinteles, este ideal daca piesele de mobilier sunt insotite de accesorii si finisaje din aceeasi gama. In general, mobilierul exotic are influente orientale si asiatice.

"Stilul exotic, indiferent daca este adoptat la interiorul sau la exteriorul casei, fascineaza atat prin designul fiecarei piese de mobilier in parte, cat si prin culorile sale. Nuantele calde, de la pamantiu pana la crem, caracteristice zambilei de apa sau bambusului pot fi completate de culori puternice ale tesaturilor care se alatura acestora.

Deoarece acest stil este unul inspirat de natura, din amenajare nu trebuie sa lipseasca accesoriile care sa completeze aspectul conferit de mobilier. Toate aceste detalii pot fi regasite si in colectiile propuse de Galeriile Noblesse. Fie ca este vorba de Tresillos, Comedores sau Outdoor, colectiile pentru 2012 sunt pline de culoare si rafinament, produsele fiind exclusiviste", declara Loredana Preda, administratorul Galeriile Noblesse.

Pentru un interior exotic nu sunt suficiente doar piese de mobilier in acest stil, ci intreaga incapere trebuie sa fie decorata astfel.

Pe pereti ar trebui sa existe picturi sau imagini de fundal reprezentand animale, plante si simboluri din China sau India.

Podelele sunt, de cele mai multe ori, din lemn, cu finisaje lucioase, lacuite, iar pentru un astfel de stil se preteaza doar mobilier de calitate superioara.

Cum in sezonul cald petreci mai mult timp pe terasa sau in gradina, specialistii internationali in design au creat piese care pot fi integrate perfect afara, creand o atmosfera intima si in acelasi timp eleganta.

Deoarece este foarte bine tratat, acesta nu se deterioreaza si, la finalul verii, il poti integra cu usurinta in living, sau in zona de recreere a casei.

Designul de produs - de la lux la utilitate

Tocmai pentru a veni in intampinarea dorintei tale de a avea mobilier exotic atat afara cat si in interiorul casei, designeri precum Patricia Urquiola sau Rodolfo Dordoni au creat pentru Ketal o serie de colectii care farmeca prin combinatia de materiale si aspect.

Toate piesele de mobilier sunt realizate din aluminiu, fibre sintetice si textile, dar aspectul este unul extrem de natural.

Avantajul unui astfel de mobilier este rezistenta crescuta la intemperii, fiind ideal pentru exterior. Insa, acestei caracteristici i se alatura designul exclusivist al fiecarei piese care poarta semnatura celebrilor designeri.

Sunt promovate forme moderne, arhitecturale, sinuoase care se preteaza unui interior modern. Indiferent daca se opteaza pentru o decorare minimalista sau romantica, aceste piese isi vor gasi usor locul in interiorul locuintei.

In cazul in care iti doresti un living exterior, amenajat pe terasa sau in gradina, vei constata ca piesele se muta extrem de usor dintr-un loc in altul fiind foarte usoare.

Acesta este un alt avantaj al materialelor neconventionale utilizate. Spre deosebire de fibrele naturale-bambus, zambila de apa, teak - toate piesele de mobilier din fibre sintetice pot fi fabricate in toate culorile, in acest fel putand fi integrate cu usurinta oriunde.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amenajari curte, #amenajari interioare, #mobilier exotic, #design interior stil , #Amenajari interioare