London Book Fair 2012: Romania prezinta cele mai noi aparitii editoriale

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 09:59
2686 citiri
London Book Fair 2012: Romania prezinta cele mai noi aparitii editoriale

Romania participa in aceasta saptamana la Targul International de Carte de la Londra, care se va inchide pe 18 aprilie. Standul national al Romaniei este organizat, pentru al cincilea an consecutiv, de Institutul Cultural Roman prin Centrul National al Cartii.

La stand vor fi prezentate peste 750 de volume: cele mai noi aparitii editoriale din Romania, marile succese literare de public si de critica, albume de arta si turistice, precum si cartile publicate in limba engleza cu sprijinul ICR prin programele de sustinere a traducerilor. Vor fi distribuite, de asemenea, materiale de promovare a literaturii romane (cataloage, CD-uri) si brosuri de prezentare a programelor ICR.

Cu o suprafata de 71,5 mp, standul Romaniei de la London Book Fair 2012 reutilizeaza o parte din structura care s-a bucurat de un succes remarcabil la Targul de Carte de la Madrid din 2011, unde Romania a fost tara invitata. Standul de la Londra va fi personalizat cu desene realizate de elevii scolii Agatonia, informeaza ICR Londra intr-un comunicat de presa.

In prima zi a targului, luni, 16 aprilie, Susan Curtis-Kojakovic, directorul editurii Istros Books, va prezenta volumul Definitions de Octavian Paler, primul din seria dedicata literaturii romane inaugurata de editura britanica anul trecut.

De asemenea, poetul Ioan Muresan, al carui volum The Book of Winter and Other Poems a aparut la University of Plymouth Press la sfarsitul anului trecut in editie bibliofila, prin programul '20 de autori' derulat de ICR, va fi prezentat publicului britanic intr-un dialog cu Rosie Goldsmith, jurnalist BBC. Actrita Cristina Catalina va citi fragmente din traducerea in limba engleza.

Marti, 17 aprilie, jurnalistul Anthony Daniels si Alex Drace-Francis, istoric cultural, vor discuta despre Romania ca subiect de interes literar intr-o dezbatere intitulata 'Through the Looking Glass: Alice in Romania' si moderata de Florin Bican (Institutul Cultural Roman).

Miercuri, 18 aprilie, la standul Romaniei, scriitorii Andy Fincham (redactor New Europe Writers) si Florin Bican vor prezenta volumul Bucharest Tales: A Collection of Central European Contemporary Writing (New Europe Writers, 2010), o antologie de povestiri si poeme despre Romania si Bucuresti scrise de autori romani si straini.

#London Book Fair 2012, #Romania targ de carte Londra, #targ de carte , #Targ de carte