Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Castigatorii Galei Industriei de Carte din Romania ajung in Leipzig

Castigatorii Galei Industriei de Carte din Romania ajung in Leipzig


Cele zece titluri finaliste la categoria "Cea mai frumoasa carte - conceptie grafica si carte ilustrata" de la Gala Industriei de Carte din Romania au fost inscrise in expozitia "Best Book Design from all over the World", care va avea loc la Leipzig anul viitor.

Cu o traditie de 50 de ani, "Best Book Design from all over the World" este organizat in prezent de Fundatia Stiftung Buchkunst. In cadrul competitiei - expozitie sunt acceptate sa expuna toate tarile lumii: carti "frumoase", selectate de un juriu national, in urma unei competitii de profil. Dintre titlurile expuse, un juriu independent alege cea mai frumoasa carte inscrisa. La cea mai recenta editie, cea din martie 2012, au fost expuse 540 de carti, din 31 de tari.

La editia din 2013 a "Best Book Design from all over the World", Romania va expune cele zece titluri finaliste la categoria "Cea mai frumoasa carte - concepie grafica si carte ilustrata" de la prima editie a Galei Industriei de carte din Romania - Bun de Tipar, care a avut loc la Bucuresti, pe 11 mai.

Cei cinci finalisti ai categoriei "Cea mai frumoasa carte - conceptie grafica" la prima editie a galei sunt: "Gasiti si pierduti / Found and lost" de Nicu Ilfoveanu, Octav Avramescu - conceptie grafica: Nicu Ilfoveanu (Asociatia pentru Arta Ilfoveanu); "Ultima transhumanta" de Dragos Lumpan - conceptie grafica: Carla Duschka, Ciprian Isac (Atelierul de Grafica); "Hexachordos" de Serban Foarta - conceptie grafica: Loredana Tirzioru (Brumar); "Amintiri" de Zoe Camarasescu - conceptie grafica: Corneliu Alexandrescu (Casa Editoriala Ponte); seria "Co-lectia de economie" - conceptie grafica: Alexe Popescu (Publica).

Premiul i-a revenit lui Nicu Ilfoveanu, pentru volumul "Gasiti si pierduti / Found and lost" de Nicu Ilfoveanum si Octav Avramescu.

Cei cinci finalisti ai categoriei "Cea mai frumoasa carte - carte ilustrata" au fost: "Electro+" de Agnes Birebent, Nicu Ilfoveanu - ilustratii: Nicu Ilfoveanu (Asociatia pentru Arta Ilfoveanu); "Grafica fara computer. Vol. 2: Litere. Desen, relief, volum" - conceptie: Carla Duschka, Ciprian Isac (Atelierul de Grafica); "Vise despre case. Carte de povesti pentru copii si parinti" de Eliza Yokina (Igloo Media); "Poveste cu un gand stranutat" de Laura Grunberg - ilustrator: Alexandra Radulescu (Paralela 45); "Versez" de Iv cel Naiv - ilustratii de Vali Petridean (Vellant).

Castigatori au fost Carla Duschka si Ciprian Isac, cu volumul "Grafica fara computer. Vol. 2: Litere. Desen, relief, volum".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1554 ori