Romania participa, in premiera, la Book Expo America

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 10:45
1475 citiri
Romania participa, in premiera, la Book Expo America

Romania va fi prezenta, in premiera, la Book Expo America (BEA) desfasurat in perioada 28 - 31 mai 2014 la New York, cu un stand national si o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Roman (ICR), toate acestea constituind o oportunitate de a avea un dialog direct cu cei mai mari editori si difuzori de carte din SUA si de a atrage interesul agentilor literari si editorilor americani.

Evenimentele romanesti, organizate de ICR New York (ICR NY) si de Centrul National al Cartii din cadrul ICR, sunt legate de tema principala a acestei editii: traducerea. Astfel, vor avea loc dezbateri si expuneri despre stimularea traducerilor, despre experientele traducatorilor, precum si prezentari ale unor volume scrise de autori romani si traduse in limba engleza. Printre invitati se numara traducatori, editori si scriitori din Romania si din Statele Unite, intre care Alistaire Ian Blyth, Sean Cotter, Adrian Sahlean, Jill Schoolman, Kendall Storey, Varujan Vosganian.

Programele de sustinere a traducerilor derulate de Institutul Cultural Roman vor fi prezentate de Bogdan Popescu, director al Centrului National al Cartii din cadrul ICR.

La finalul BEA 2014, ICR NY va gazdui un eveniment retrospectiv in cadrul caruia vor fi prezentate portrete de scriitori romani contemporani si carti publicate recent in Romania. Expozitia va fi itinerata la Biblioteca Publica din Queens, New York. Tot la sediul ICR New York, va fi putea fi vazuta expozitia "Eugen Ionescu - portrete", aflata in desfasurare.

Cu aceeasi ocazie, o delegatie formata din Nagy Mihaly Zoltan, vicepresedintele ICR, Ioana Dragan, director general, Directia Generala a Reprezentantelor in Strainatate, si Doina Uricariu, director ICR NY, va oferi Bibliotecii Congresului din Washington, DC, din partea editurilor din Romania, cele mai importante carti expuse la standul Romaniei de la BEA 2014. Din delegatie va face parte si Mirela Roman, directorul Directiei Comunicare a Bancii Nstionale a Romaniei (BNR), care va oferi cateva dintre publicatiile monumentale dedicate istoriei, culturii si patrimoniului national realizate cu sprijinul BNR. Printre titlurile care vor figura astfel in fondul Bibliotecii Congresului figureaza si editia integrala a 'Manuscriselor Mihai Eminescu', editie ingrijita de acad. Eugen Simion, sub auspiciile Academiei Romane.

BEA, cel mai important targ international de carte din spatiul nord-american, reuneste anual peste 1.000 de expozanti, atragand anual mai mult de 800.000 de vizitatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Book Expo America, #editori carti SUA, #targ international carte , #Stiri Carti