O carte semnata de Varujan Vosganian, pe lista bestseller-urilor in Armenia

Sambata, 18 Octombrie 2014, ora 10:09
7986 citiri

"Cartea soaptelor" de Varujan Vosganian se numara, alaturi de romane precum "Un veac de singuratate" sau "Lupul de stepa", pe "Lista Bestseller-urilor" din aceasta saptamana ale agentiei de presa Armenpress.

Primul loc al listei este ocupat de "Un veac de singuratate" al scriitorului columbian Gabriel Garcia Marquez, urmat de "Micul Print" de Antoine de Saint-Exupery si de "Povestea tarfelor mele triste", semnata tot de Marquez, informeaza Agerpres.

Romanul lui Varujan Vosganian - locul al cincilea in topul Armenpress - are drept tema genocidul armean si a fost nominalizat in acest an pentru Premiul Nobel.

Cartea il are drept protagonist pe Garabet, bunicul scriitorului, iar intriga cartii se tese cu ajutorul personajelor din familia autorului.

Concentrandu-se asupra bunicilor autorului, cartea analizeaza masacrul armenilor din Turcia in care au fost ucise 1,5 milioane de persoane, noteaza Armenpress.

Ca multi dintre armenii care au reusit sa scape de genocid, familia lui Varujan Vosganian a ajuns in Romania - a doua casa - unde s-au bucurat de libertatea de a-si practica religia si de a-si pastra vechile traditii.

Povestea continua in Romania de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, unde trupele sovietice de ocupatie au adus cu ele dictatura comunista. Din aceasta perioada Vosganian relateaza povestea unui grup de nationalisti armeni arestati si deportati in Rusia, multi dintre acestia pierind in gulagurile Siberiei. Povesti similare despre armenii din Romania "repatriati" in Armenia completeaza tesatura complexa a acestei lucrari importante, noteaza agentia de presa armeana

#Varujan Vosganian carte, #carte Vosganian agentia de presa Armenpress , #Stiri Carti