Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mircea Cartarescu, in turneu international pentru promovarea cartii "Die Flugel"

Mircea Cartarescu, in turneu international pentru promovarea cartii "Die Flugel"
Scriitorul Mircea Cartarescu va participa, in perioada 6 - 13 noiembrie, la un amplu turneu de promovare a volumului "Die Flugel" ("Aripa dreapta", in traducerea lui Ferdinand Leopold) in Germania, Elvetia si Austria, informeaza Institutul Cultural Roman de la Viena.

Turneul, organizat de editura austriaca Paul Zsolnay, cu sprijinul Institutului Cultural Roman, cuprinde evenimente la Berlin, Frankfurt, Heidelberg, Basel, Passau, Graz si Viena, transmite Mediafax.

Director al Literaturhaus Berlin, traducatorul Ernest Wichner il va insoti pe Mircea Cartarescu in Austria si va participa la seria de lecturi in limba romana si in limba germana.

Traducerea integrala in limba germana a trilogiei "Orbitor" a fost realizata de Gerhardt Csejka si Ferdinand Leopold. Primele doua volume, "Die Wissenden" ("Aripa stanga", traducerea Gerhardt Csejka) si "Der Körper" ("Corpul", traducerea Gerhardt Csejka si Ferdinand Leopold) au aparut cu sprijinul ICR la editura Paul Zsolnay, in anii 2007 si 2011.

Pentru "Der Körper", scriitorul si traducatorii au obtinut premiul international pentru literatura al Haus der Kulturen der Welt din Berlin.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 8633 ori