Cum te ajuta lectura sa economisesti resurse? 5 motive sa citesti mai des

Joi, 28 Ianuarie 2021, ora 18:22
803 citiri
Cum te ajuta lectura sa economisesti resurse? 5 motive sa citesti mai des

Uneori pentru a economisi anumite resurse trebuie sa investim in altele. Lectura s-a dovedit una dintre resursele in care ar trebui sa-ti doresti sa investesti bani si timp. Multe studii s-au bazat pe oamenii care citesc in mod regulat sau pe citit, in general, iar cercetatorii au demonstrat aspectele pozitive ale acestei activitati. Mai jos, Cumparam carti iti prezinta o serie de beneficii ale lecturii. Vine un moment in viata tuturor pasionatilor de carte cand trebuie sa se desparta de volumele ce le-au adus atat de multa bucurie atunci cand le-au parcurs. Daca si tu ai o biblioteca plina de carti pe care nu mai intentionezi sa le recitesti, iti recomandam sa apelezi la serviciile de achizitii ale unor anticariate, fie fizice, fie online. Astfel, poti obtine un mic profit pe sa il reinvestesti in achizitia altor carti pe care ti le doresti. Si astfel poti porni pe drumul tau spre mecanismul investitiei in lectura.

Curios sa afli despre beneficiile lecturii? Citeste motivele de mai jos!

1. Cititul te ajuta sa iti dezvolti plasticitatea creierului

Cand vorbim de plasticitatea creierului sau neuroplasticitate, asa cum o numesc specialistii, ne referim la capacitatea creierului de a-si modifica structura interna, de a-si reorganiza sinapsele pentru a memora sau prelucra noi informatii din mediu. Cu cat citesti mai mult si mai variat, cu atat ti se mareste plasticitatea creierului, si astfel reusesti sa dobandesti abilitati noi si sa inveti lucruri diferite. In general, este bine sa-ti construiesti un univers cu activitati variate, de la mersul pe bicicleta, pana la pictura si muzica sau invatarea unei limbi straine. Aceste activitati te vor ajuta, impreuna cu cititul in mod regulat, sa intelegi mai bine lumea inconjuratoare si sa o interpretezi fara prea multe interferente sau nesigurante. Astfel, economisesti timpul alocat intrebarilor ce pareau sa nu-si gaseasca raspunsurile.

2. Cititul te ajuta sa iti imbunatatesti atentia

Atunci cand citesti in mod regulat, creierul tau ramane mai mult timp angrenat in actiunea cartii, si astfel reusesti sa-ti imbunatatesti atentia. Daca tehnologia moderna are tendinta sa ne transforme in persoane superficiale, cu o atentie mai mica la detalii si o capacitate de concentrare mai scazuta, cititul te ajuta sa depasesti barierele si normele impuse de tehnologie si sa-ti dezvolti noi abilitati si aptitudini. Astfel, daca citesti in mod regulat, economisesti timpul alocat intelegerii unor subiecte mai complexe.

3. Cititul te ajuta sa-ti dezvolti gandirea analitica

Cititul este un proces activ care te ajuta sa iti canalizezi energia si atentia catre urmarirea firului narativ, descifrarea termenilor din text, discernamantul intre corect si incorect si alte procese ce se desfasoara inconstient atunci cand parcurgi randurile unei carti.

Aceste procese constituie baza fundamentala a gandirii analitice, astfel incat poti crea legaturi noi si poti intelege complexitatea anumitor fenomene. Astfel, daca citesti in mod frecvent, economisesti resursele interne pe care le activezi pentru descifrarea anumitor situatii.

4. Cititul te ajuta sa navighezi lumea mai usor

Lectura constanta dezvolta vocabularul, prin imbogatirea cu noi termeni si expresii. In plus, iti permite largirea universului prin participarea indirecta la situatii cu care te poti confrunta si in realitatea cotidiana, dezvoltandu-ti astfel raspunsurile emotionale in anumite contexte. Prin citit economisesti resursele emotionale, antrenandu-ti abilitatile afective sa reactioneze intr-un context controlat.

5. Cititul reduce stresul

Intr-un studiu realizat de Facultatea Sussex din Marea Britanie, cercetatorii au demonstrat ca daca petreci 6 minute in fata unei lecturi care iti place, reduci stresul cu pana la 68%. Alte metode au inregistrat o reducere mai mica a stresului. Motivul pentru care cititul a inregistrat cea mai mare reducere a stresului este natura in sine a activitatii, care te tine angrenat in actiune, nelasand mintii niciun minut liber pentru a se agata de motivul pentru care te stresezi. Astfel, cititul te ajuta sa economisesti resursele interne ce-ti cauzeaza un disconfort mental.

Speram ca articolul nostru te-a convins sa acorzi lecturii mai mult timp si sa te bucuri de cartile noi pe care le achizitionezi cu bugetul generat de vanzarea cartilor mai vechi.

#carti, #lectura, #cumparare carti , #Stiri Carti

Curs valutar

1 EUR = 4.9743 RON

0.0006

1 USD = 4.4737 RON

-0.0089
  1. A fost vândut un celebru restaurant. Aici au mâncat toți studenții care au făcut facultatea în București
  2. Remedii împotriva mâncărimii pielii după înțepăturile de insecte
  3. Înapoi la birou? Împrospătează-ți garderoba cu costume și accesorii de calitate, pentru o ținută de business impecabilă