Cum ajungi la pacea interioara? 5 carti de spiritualitate care te vor inspira

Luni, 12 Aprilie 2021, ora 17:26
1007 citiri
Cum ajungi la pacea interioara? 5 carti de spiritualitate care te vor inspira
carti FOTO: targulcartii.ro

In tumultul vietii cotidiene, poate parea dificil sa iti gasesti acele momente de liniste si relaxare, gandurile fiindu-ti indreptate spre toate acele activitati pe care le ai de intreprins si de finalizat, insa daca doresti sa ajungi la acel sentiment de calm si pace interioara, vindecarea spirituala poate fi atinsa foarte usor cu ajutorul cartilor de specialitate.

Daca te-ai decis sa te dezvolti spiritual, sa ai o relatie mai buna cu cei din jurul tau si cu tine, sa dobandesti noi abilitati de relaxare, meditatie sau sa descoperi acele idei care te vor ajuta sa iti imbogatesti universul interior, iti prezentam o colectie de carti spirituale care sa te indrume in calatoria ta.

Fiindca cea mai buna investitie este cea care te ajuta sa iti indeplinesti obiectivele, la Targul Cartii te asteapta preturi foarte mici astfel incat sa te bucuri de lecturi nenumarate pe care le poti alege din selectia variata de carti de spiritualitate, pe care o gasesti mai jos.

1. Universul lui Dumnezeu - Owen Gingerich

Cartea lui Owen Gingerich este o lectura provocatoare, o introducere foarte scurta pe tema stiintei si a credintei. Aceasta se bazeaza pe o serie de prelegeri sustinute de autorul cartii la Universitatea Harvard, unde a ocupat postul de profesor de astronomie si istoria stiintei.

In aceste prelegeri foarte accesibile, el vorbeste despre diferitele straturi de adevar ocupate de stiinta si religie, abordand niveluri de intelegere fizice si metafizice. Toate aceste prelegeri arata o admirabila sinceritate a gandurilor autorului cu privire la compatibilitatea dintre cele doua domenii dezbatute in carte.

2. Itinerariul unui lama si cele cinci intelepciuni - Alexandra David-Neel

Alexandra-David Neel (24 octombrie 1868 - 8 septembrie 1969) a fost o exploratoare, anarhista, spiritualista, budista si scriitoare franceza. Este cunoscuta mai ales pentru vizita sa din anul 1924 in orasul interzis strainilor, Lhasa, capitala Tibetului. Aceasta a scris peste 30 de carti despre religia orientala, filosofie si calatoriile ei.

Volumul de fata a aparut in anul 1935 si descrie parcursul existential si spiritual al unui tanar tibetan, Mipam, ce parea a fi sortit unui destin de exceptie, parintii sai fiind convinsi atunci cand acesta s-a nascut ca este reincarnarea unui mare lama.

Intalnirile pe care le are de-a lungul tineretii sale, ii vor hotari alegerea spre calea iluminarii si ii vor calauzi pasii spre tinutul in care oamenii si animalele traiesc in armonie.

3. A esuat modernismul? - Suzi Gablik

Cartea este un eseu profund, cu o structura usor de urmarit, care abordeaza punerea la indoiala a artei moderne sau cel putin a ceea ce este comercializat si perceput ca arta oficiala la care privim cu totii in diverse muzee si locuri. Autoarea isi pune intrebarea in ce masura arta este importanta pentru oameni, iar cei care vor sa afle raspunsul il pot gasi in aceasta carte. Este o lectura profunda ce te face sa iti pui intrebari legate de importanta pe care arta si cultura o au in viata noastra si modul in care arta te poate ajuta sa vezi lumea diferit.

4. Zen si arta fericirii - Chris Prentiss

In aceasta carte relativ scurta Chris Prentiss prezinta pasii pe care sa-i parcurgi pentru a intelege filosofia de baza a cartii, exprimata intr-o maniera simplista: "Tot ceea ce ti se intampla este cel mai bun lucru posibil care ti s-ar putea intampla in acel moment." Daca vei tine cont de principiile prezentate de autor in acest volum, viata ta va deveni mai fericita si te vei simti mai implinit. Aceasta carte este un punct de plecare perfect pentru a te pregati sa urmezi propria cale a adevarului personal.

5. Teologia in contextul stiintei - John Polkinghorne

John Polkinghorne este un fizician englez, teolog, scriitor si preot anglican, o voce proeminenta in domeniu, care explica relatia dintre stiinta si religie. Acesta a fost profesor de fizica si matematica la Universitatea Cambridge, incepand din anul 1968 pana in 1979, cand si-a dat demisia de la catedra pentru a studia teologia, devenind preot anglican hirotonit in anul 1982. A ocupat postul de Presedinte al Queen's College, Cambridge, din 1988 pana in 1996.

In prezentul volum, autorul ofera o imagine de ansamblu asupra modului in care stiinta si religia coexista. A abordat implicatiile in care acestea doua se imbina, tratand intrebarile studiului sau cu o mare seriozitate.

Pacea interioara contribuie la o armonie exterioara si te conduce catre o viata mai fericita, te ajuta sa ai relatii mai bune cu cei din jurul tau, insa cel mai important, starea de bine din interior este benefica atat pentru organism cat si pentru psihic. Metodele de a ajunge la pacea interioara sunt variate, iar lectura cartilor de spiritualitate este una dintre acestea, asadar, alege din selectia noastra cartea care te va inspira.

#carti, #sarti spiritualitate, #dezvoltare personala , #Stiri Carti