Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ritualuri secrete ale Francmasoneriei - De la initiere, la rangul de Cavaler Kadosh

Ritualuri secrete ale Francmasoneriei - De la initiere, la rangul de Cavaler Kadosh


Afla care sunt ritualurile secrete ale Francmasoneriei dintr-o carte care dezvaluie, pentru prima data, detalii despre viata profunda a Ordinului. Vei afla, astfel, de ce aceasta practica i-a atras mereu pe cei "cultivati", judecand dupa arhivele Marelui Orient si a Marelor Loji ale Frantei.

Carti care trateaza ritualurile desfasurate de Loji sunt foarte putine, pentru ca se tipareau foarte putine la inceput: cateva exemplare erau oferite catre presedintii Lojilor pentru uz propriu sau pentru Ofiterii din grupul lor.

Vanzarea documentelor era interzisa, ca si citarea sau imprumutarea lor.

In primul capitol al cartii "Ritualurile secrete ale Francmasoneriei" scrisa de Marques-Riviere Jean si tradusa de Ilie Iliescu vei citi despre cele mai importante tipuri de rituri masonice.

Exista ritul englez, ritul scotian rectificat, riturile de Misraim si de Memphis, ritul mixt international, ritul suedez si relatiile dintre riturile masonice, scrie autorul.

Primele trei grade (Masoneria Sfantului Ioan) in masonerie sunt cele de Ucenic, Calfa si Maistru, iar cartea iti vorbeste despre admitere sau "primirea masonica", apoi despre initierea in fiecare dintre grade.

In cel de-al treilea capitol autorul vorbeste despre ritualurile Lojei Albastre, ce include ceremonia recunoasterii conjugale, ceremoniile funerare masonice si inaugurarea unui templu masonic.

De la al patrulea grad, cel de Maistru Secret, exista Lojile Perfectiunii, ce se ridica pana la al 16-lea grad.

In urmatoarele capitole autorul vorbeste despre fiecare grad in parte pana la cel de-al 30-lea grad, Cavaler Kadosh, si gradele administrative.

In cazul in care vrei sa te alaturi acestei societati secrete, trebuie sa incepi cu o documentare serioasa, iar cartea "Ritualurile secrete ale Francmasoneriei" de Marques-Riviere Jean face parte din "bibliografia" ta obligatorie.

Vei gasi aceasta carte la Editura Herald sau online, pe Amazon.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 9976 ori