Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum celebreaza Craciunul membrii Casei Regale

Cum celebreaza Craciunul membrii Casei Regale


Volumul "Craciunul regal", o carte despre modul in care a fost petrecuta Sarbatoarea Nasterii Domnului in Familia Regala a Romaniei timp de aproape 150 de ani, va fi lansat, miercuri seara, in foaierul Ateneului Roman, in prezenta autorilor - principesa Margareta si principele Radu.

Volumul este structurat in functie de locul in care au fost gazduite sarbatorile de iarna si bogat ilustrat cu fotografii din fiecare perioada, informeaza, miercuri, Curtea Veche Publishing.

In primul capitol se regasesc informatii despre Craciunul din vremea Regilor Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea si Mihai, petrecut, pe de o parte, la Bucuresti (la Palatul Regal din Calea Victoriei, la Palatul Cotroceni, la resedinta princiara din Soseaua Kiseleff si la Palatul Elisabeta) si la Sinaia (Castelele Peles, Pelisor si Foisor).

Cel de-al doilea capitol cuprinde Craciunul regal din exil (in principal resedintele Bramshill si Ayot St Lawrence din Anglia, Villa Fantasia si Villa Serena de la Versoix, Elvetia, si Villa Sparta, casa Reginei Elena din Florenta, Italia), precum si sarbatorile petrecute in Romania in anii 1989-2001, cand Familia Regala nu se intorsese definitiv.

Al treilea capitol este dedicat Craciunului regal din zilele noastre petrecut la Savarsin de Regele Mihai si de familia sa care, din anul 2001, au reluat traditiile dinainte de plecarea Regelui in 1948. Ultima parte a cartii cuprinde mesajele de Craciun ale Regelui Mihai din anul 2001 pana in prezent.

Lucrarea completeaza colectia de carti regale ce apare la aceasta editura incepand cu anul 2011, oferind publicului volume despre evenimentele publice si momentele mai putin cunoscute care se petrec in mijlocul Familiei Regale a Romaniei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 3069 ori