Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

lansare de carte:

Cine sunt eu? Invitatie la reflectie si modestie dedicata romanilor de pretutindeni

Cine sunt eu? Invitatie la reflectie si modestie dedicata romanilor de pretutindeni

Pe 29 iunie va avea loc lansarea cartii "Cine sunt eu?" scrisa de Dorin Bodea, o carte care are la baza peste 10 ani de studii comportamentale si care urmareste sa identifice valorile, trasaturile si comportamentele angajatilor, managerilor si antreprenorilor romani, care conduc la succesul sau esecul unei organizatii.

Majoritatea angajatilor romani si-a dori sa fie sefi

Unul dintre studiile interpretate in carte, realizat in 2011 de Result Development, ofera informatii cu privire la valorile angajatilor romani.

Cu aceasta ocazie, aflam din carte ca 81,1% dintre respondenti, angajati romani cu studii superioare, sunt atribuiti cu dorinta puternica de a avea puterea, "de a fi sefi".

De asemenea, autorul sesizeaza un tipar mental al cultivarii neincrederii in randul angajatilor romani, exprimat prin credinta ca "daca ai incredere, esti prost".

In Romania se munceste mult si emotional, dar nu si inteligent

Rezultatele studiilor interpretate in cartea "Cine sunt eu?" conduc la ideea ca pentru majoritatea romanilor, banii sunt cea mai importanta valoare impartasita.

Cu toate acestea, concluzia autorului este ca romanii nu muncesc inteligent, ci mai degraba emotional, scapand din vedere rezultatele obtinute si maximizarea acestora.

"Cine sunt eu?" - Eveniment de lansare, networking si degustare de vin

Pe 29 iunie incepand cu ora 17:00, la Galeriile Artmark va avea loc evenimentul de lansare a cartii, ce va include dezbaterea unor teme organizationale de actualitate, cum ar fi managementul si organizatia postmoderna, noua cultura a muncii, managementul sinelui si managementul mediocritatii.

In cea de-a doua parte a serii, invitatii vor participa la o sesiune de networking si se vor bucura de o degustare de vin Pelerin de la Cramele Dragasi.

La eveniment vor participa 100 de manageri romani, Mircea Vasilescu in calitate de moderator, precum si Aurora Liiceanu, Vintila Mihailescu, Ana Krasovschi (Director Resurse Umane - Carrefour) si Petru Craciun (Director General - Cegedim) in calitate de speakeri.

"'Cine sunt eu?' nu e o carte scrisa din impuls. Are in spate 18 ani de lucru cu manageri din diferite companii. Ce am remarcat in aceste aproape doua decenii? Ca majoritatea oamenilor care conduc business-uri se confrunta mereu cu paradigme de genul - 'nu am cu cine sa performez', 'cei mai multi oameni din echipa sunt mediocri' '...sau incompetenti', 'nu vor sa se schimbe', 'nu sunt deschisi spre invatare','nu sunt motivati si implicati', 'nu le place ceea ce fac', 'nu au initiativa', 'nu sunt creativi', 'sunt motivati doar de bani'.

Din pacate asta e doar o perspectiva dintr-o problema mult mai complexa. Pentru ca la randul lor si angajatii au discursuri asemanatoare si, mai mult decat atat, orice manager a fost la randul lui angajat iar, cel mai probabil, unii dintre angajatii de azi pot ajunge ei insisi angajatori.

Lucrarea de fata nu urmareste sa tina partea unor oameni sau structuri sociale si nici nu are pretentia de a dezvalui adevarul absolut, ci vrea sa duca lucrurile intr-o alta zona, de autocunoastere si management al sinelui", spune Dorin Bodea.

Dorin Bodea, autorul cartii "Cine sunt eu?"

Dorin Bodea este licentiat in psihologie si sociologie, are un doctorat in economie, specializarea management.

Din 2006, a infiintat si conduce compania de consultanta, evaluare si training in management si vanzari Result Development.

Dorin este specializat in dezvoltarea manageriala, managementul culturii organizationale, dezvoltarea si schimbarea strategiei.

In activitatea sa a colaborat cu peste 50 de organizatii si cu peste 1000 de manageri si lideri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 7162 ori