Cele mai bine vandute volume in anul 2013

Luni, 23 Decembrie 2013, ora 14:45
2036 citiri
Cele mai bine vandute volume in anul 2013

Volumele "Intre acte", de Radu Beligan, "Exercitii de echilibru", de Tudor Chirila, si "Uibesc", cartea de poezii a poetului anonim Iv cel Naiv, se numara printre cele mai vandute titluri in anul 2013, au declarat reprezentantii editurilor.

In anul 2013, volumul "Exercitii de echilibru", de Tudor Chirila, a ocupat prima pozitie in topul vanzarilor editurii Polirom. Pe locul al doilea se situeaza cartea "Supuse sau rebele. Doua versiuni ale feminitatii", scrisa de Aurora Liiceanu.

Romanul lui Dan Lungu, "Sint o baba comunista", ecranizat in regia lui Stere Gulea, cu Luminita Gheorghiu, Marian Ralea si Ana Ularu in rolurile principale, ocupa pozitia a treia. Totodata, "Jurnalul fericirii", de Nicolae Steinhardt, se pozitioneaza pe locul al patrulea, in timp ce "Toate bufnitele", de Filip Florian, ocupa locul al cincilea.

De asemenea, in ceea ce priveste numarul de carti semnate de autori straini, pe prima pozitie in topul editurii Polirom se situeaza "De veche in lanul de secara", de J.D. Salinger. Pe locul al doilea in topul preferintelor cititorilor se situeaza volumul "Viata lui Pi", scris de Yann Martel. "Cel care ma asteapta", de Parinoush Saniee, este pe locul al treilea in topul vanzarilor editurii Polirom, in 2013.

Romanul "Marele Gatsby", scris de F.S. Fitzgerald, a avut parte de o noua ecranizare in anul 2013, avandu-i in rolurile principale pe Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan si Joel Edgerton, in regia lui Baz Luhrmann, si s-a bucurat de aprecierea cititorilor, pozitionandu-se pe locul al patrulea in topul celor mai vandute titluri Polirom, in 2013. Locul al cincilea este ocupat de volumul "Lolita", scris de Vladimir Nabokov.

Cine sunt cei mai cautati autori de catre cititori

Lucian Boia, Andrei Plesu si Gabriel Liiceanu se numara printre cei mai cautati autori ai editurii Humanitas de catre cititori.

Astfel, pe primul loc in topul celor mai vandute titluri ale editurii se situeaza volumul "Sfarsitul Occidentului", scris de Lucian Boia. "Parabolele lui Iisus", de Andrei Plesu, ocupa a doua pozitie in topul preferintelor pasionatilor de lectura. De asemenea, Neagu Djuvara se numara printre autorii preferati ai romanilor in anul 2013, volumul "O scurta istorie a romanilor ilustrata", pozitionandu-se pe locul al treilea in topul celor mai vandute titluri ale editurii Humanitas. "Nostalgia, editie aniversara", de Mircea Cartarescu, ocupa locul al patrulea, iar "Dragul meu turnator", de Gabriel Liiceanu, este pe locul al cincilea in ceea ce priveste preferintele publicului.

La editua Humanitas Fiction, Paulo Coelho este in top, "Manuscrisul gasit la Accra" fiind cea mai vanduta carte a anului 2013. Volumul "Caietul Mayei", de Isabel Allende, se situeaza pe locul al doilea, urmat de bestsellerul international "Orele indepartate", scris de Kate Morton. Pe locul al patrulea in topul vanzarilor se situeaza "Obosit de viata, obosit de moarte", de Mo Yan. Volumul "Limbajul florilor", de Vannesa Diffenbaugh, se pozitioneaza pe locul al cincilea, urmat indeaproape de "Oscar si Tanti Roz", scris de Eric-Emmanuel Schmitt.

In topul celor mai vandute carti Humanitas din acest an se afla si volumul "Cele mai frumoase povestiri din Biblie" in traducerea din ebraica, aramaica si greaca veche realizata de Monica Brosteanu si Francisca Baltaceanu, cu un cuvant insotitor de Andrei Plesu si ilustratii de Mihail Cosuletu.

Din seria Junior, carti dedicate copiilor, cele mai vandute titluri in 2013 sunt cele trei volume de aventuri ale celebrului Habarnam, protagonistul trilogiei lui Nikolai Nosov: "Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai", "Habarnam pe Luna" si "Habarnam in Orasul Soarelui".

Cat despre Humanitas Multimedia, prima pozitie in topul vanzarilor de audiobook-uri este detinuta de "Change management", de Octavian Pantis, in lectura autoruluui. Lucian Boia se afla si in topul vanzarilor de audiobook-uri, "De ce este Romania altfel", in lectura acestuia, pozitionandu-se pe locul al doilea. Printre preferintele romanilor in 2013 se numara si audiobook-ul "Despre frumusetea uitata a vietii", de Andrei Plesu, in lectura autorului. "Despre seductie", de Gabriel Liiceanu, in lectura lui Gabriel Liiceanu ocupa locul al patrulea, iar pe locul al cincilea se gaseste "A cup of tea", de Katherine Mansfield, in lectura Marianei Mihut.

Editura Vellant are la sfarsit de 2013 un top al vanzarilor care imbina romanul, poezia, eseul si cartea ilustrata pentru copii. Asezate descrescator, titlurile care s-au vandut cel mai bine la Vellant sunt urmatoarele: doua romane aflate la granita dintre literatura si psihoterapie scrise de Irvin Yalom: "Problema Spinoza" si "Solutia Schopenhauer". De asemenea, cartea de poezii a poetului anonim care a cucerit internetul, Iv cel naiv - "Uibesc" este in topul preferintelor romanilor.

Volumul lui Alain de Botton care "fura" idei din marile religii ale lumii pentru a le aplica in vietile necredinciosilor, "Religia pentru atei" se situeaza in topul celor mai vandute titluri ale editurii Vellant. De asemenea, cartea de eseuri despre treisprezece cupluri celebre din arta si literatura, "Cealalta jumatate. Creativitate si relatii intime", coordonata de Whitney Chadwick si Isabelle de Courtivron, se numara printre volumele preferate ale iubitorilor de literatura. Totodata, trei dintre titlurile colectiei "Pasarea Maiastra" care cuprinde basme romanesti ilustrate de artisti romani - "Povestea lui Harap-Alb", de Ion Creanga, in ilustratiile Cristianei Radu, "Zana Zorilor", de Ioan Slavici, ilustrata de Madalina Andronic, si "Tinerete fara batranete si viata fara de moarte", de Petre Ispirescu, ilustrata de Maria Surduca, sunt printre cartile cele mai vandute in 2013 la editura Vellant.

In 2013, cele mai vandute carti ale editurii Nemira sunt cele apartinand autorilor Rodica Ojog Brasoveanu, Nichita Stanescu, Gheorghe Sasarman, Liviu Radu si George Banu.

In ceea ce priveste vanzarile de carti apartinand scriitorilor straini, primul loc in apartine lui G.R.R Martin, urmat de Suzanne Collins, Orson Scott Card, Stephen King si Pittacus Lore.

La aniversarea a 95 de ani de viata si 75 de ani pe scena, cartea lui Radu Beligan, "Intre acte", publicata recent de editura All, se afla deja la a treia reeditare. Volumul este un bestseller ce se apropie de 10.000 de exemplare vandute de la publicarea sa, in luna aprilie a acestui an.

Extrem de apreciata de cititorii romani este si cartea "Rataciri" scrisa de un alt mare actor roman, Horatiu Malaele - de asemenea, reeditata si cu vanzari de mii de exemplare.

In topul vanzarilor din 2013 la editura All se afla si romane bestseller pe plan mondial. Romanii citesc multa literatura universala, iar gusturile lor sunt similare cu cele ale cititorilor din tari precum Marea Britanie, Franta, Germania si Statele Unite, dupa cum au precizat reprezentantii editurii. Colectia "Strada fictiunii" a depasit, in 2013, 20.000 de exemplare vandute, cap de lista fiind "O suta de nume" si "P.S. Te iubesc", cel mai nou, respectiv primul roman (reeditat) ale irlandezei Cecelia Ahern, precum si "Sanctus" al lui Simon Toyne. Ambii autori s-au aflat in vizita in Romania, la invitatia editurii All. Tot un autor consacrat este si Guillaume Musso, aflat in topul 2013 cu mai vechiul roman "Chemarea ingerului" si cu cel mai recent titlu publicat in Romania, "Dupa sapte ani".

Dintre noile aparitii, in topul vanzarilor se regaseste bestsellerul chinezului Yan Lianke, "Bucurati-va de viata!", dar si "Nevazutii", al doilea roman al englezoaicei Katherine Webb tradus de editura All.

Cartile pentru copii si cele de gatit se afla printre cele mai vandute titluri in 2013, urmand tendinta ultimilor ani. Intreaga serie PIXI este apreciata de cei mici, drept dovada sunt miile de exemplare comandate online sau cumparate din librarii, iar pentru 2014 editura All pregateste inca 24 de povesti ale simpaticelor personaje. Pentru prima data in Romania apare seria de romane pentru copii "Pisicile razboinice", cu aventurile deja binecunoscute de copiii din intreaga Europa. "Retete din cruditati" este unul dintre titlurile cel mai bine vandute in 2013 si chiar reeditate, insa toate cartile de cooking s-au vandut foarte bine.

La editura Curtea Veche pe primul loc in topul celor mai bine vandute carti de autori straini se situeaza "Inteligenta emotionala", de Daniel Goleman. Locul al doilea este completat de volumul "Puterea prezentului", de Eckhart Tolle, iar pozitia a treia ii apartine volumului "Cum sa te bucuri de viata si de slujba", de Dale Carnegie. In topul celor mai cautate titluri Curtea Veche se pozitioneaza si volumele "Scrisorar", de Mihail Siskin, precum si "Gateste in 30 de minute cu Jamie", de Jamie Oliver.

In ceea ce priveste topul celor mai vandute carti de autori romani, pe prima pozitie se claseaza volumul "Retete vegane fara foc", de Ligia Pop. "Trei poduri peste lume", de Principele Radu, ocupa locul al doilea, fiind urmat de volumul "Cea mai frumoasa poveste. Cateva adevaruri simple despre istoria romanilor", de Adrian Cioroianu. Cartea "Privind inapoi prin fereastra bucatariei", de Dagmar Dusil, se afla pe locul al patrulea, iar "Variatiuni pe o tema de Vater-Puccini", de Razvan Petrescu, ocupa pozitia a cincea in topul editurii Curtea Veche.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanzari volume 2013, #autori carti, #volume carti, #editura Nemira , #Edituri