Bookfest 2013 s-a deschis: Circa un milion de volume au pregatit editurile participante

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 14:39
2091 citiri
Bookfest 2013 s-a deschis: Circa un milion de volume au pregatit editurile participante

Presedintele Asociatiei Editorilor din Romania, Grigore Arsene, alaturi de ambasadorul Elvetiei in Romania, Jean-Hubert Lebet, si presedintele Uniunii Editorilor, Mario De Mezzo, au taiat, miercuri, panglica in semn de deschidere a Salonului de carte Bookfest 2013.

"In aceasta editie vor fi prezente peste 200 de edituri din Romania, cei mai importanti autori, critici literari, ziaristi, oameni politici si specialisti in diverse stiinte economice (..) Vor fi multe activitati, veti putea viziona filme de arta, vor fi concerte de jazz si vom avea lecturi publice la libraria Humanitas de langa Cismigiu. Totodata, vor fi multe tombole, iar intrarea este libera gratie Ministerului Culturii", a spus Grigore Arsene, miercuri, la deschiderea Bookfest 2013.

La eveniment a participat si directorul in Ministerul Culturii Ioan Matei, care a transmis salutari din partea ministrului Culturii, Daniel Barbu, care nu a putut fi prezent la deschiderea Bookfest.

"Ma bucur ca, pentru al optulea an, Ministerul Culturii este partener cu organizatorii Bookfest si ca in fiecare an, din bugetul saracut, am gasit solutia de a sprijini principalele asociatii de carte", a spus Matei. El a subliniat ca prezenta celor trei tari invitate de onoare - Austria, Elvetia si Germania - este "un castig imens" pentru Romania.

Circa un milion de volume au pregatit editurile participante la cea de-a opta editie a Salonului International de Carte Bookfest, care se desfasoara in perioada 29 mai - 2 iunie, in complexul Romexpo din Bucuresti.

Cei peste 200 de expozanti - cele mai importante edituri si distribuitori de carte din Romania - se desfasoara pe 10.000 de metri patrati, in pavilioanele C1-C5 din complexul Romexpo.

Neagu Djuvara, Lucian Boia, Radu Beligan, Emil Hurezeanu, Lucian Croitoru sunt doar cateva dintre personalitatile care si-au anuntat prezenta la Bookfest 2013, alaturi de 24 de autori si profesionisti ai cartii prezentati de invitatul de onoare al editiei, trioul Germania, Austria si Elvetia.

Programul de vizitare este: miercuri si joi, intre orele 10.00 si 20.00, vineri si sambata, intre 10.00 si 22.00, iar duminica, de la 10.00 la 20.00. Intrarea publicului la Bookfest este libera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Bookfest 2013, #salon carti Bookfest 2013, #carti Bookfest 2013 , #Edituri