Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Premiu individual in valoare de 3 miliarde lei oferit de Academia Romana

Premiu individual in valoare de 3 miliarde lei oferit de Academia Romana
Academia Romana va acorda, incepand din 2007, un premiu individual in valoare de 3 miliarde de lei - cel mai mare din istoria recenta a tarii.

Fundatia Umanista Dan Voiculescu va finanta anual aceasta recompensa, informeaza un comunicat de presa al fundatiei mentionate, remis, marti, Agentiei ROMPRES.

Premiul isi propune sa recompenseze persoana cu cea mai mare contributie la schimbarea in bine a Romaniei. El va fi acordat anual unui roman al carui efort a contribuit vizibil si semnificativ la cresterea materiala si spirituala a societatii romanesti.

Numele castigatorului va fi anuntat de un juriu nominalizat de Academia Romana.
Orice cetatean roman poate fi propus pentru premiu, de catre oricine, cu conditia ca nominalizarea sa nu vina de la el insusi.

"Avem nevoie sa reconstruim modele. Si sa le ajutam sa isi implineasca misiunea", a declarat acad. Florin Gheorghe Filip, vicepresedinte al Academiei Romane, citat de comunicatul de presa al fundatiei.

"Nu e vorba de un concurs pentru 100.000 de dolari, e vorba de o ocazie de a ne repune in discutie valorile... Puterea acestui premiu sta, pana la urma, in cei care decid: Academia. O institutie care are caderea morala si competenta sa judece opera unui om. In acelasi timp, orice roman poate numi un compatriot care merita sa fie ajutat sa-si implineasca destinul. E si un exercitiu civic, daca vreti. Eu n-am sa fac nici o nominalizare. Imi doresc de la acest premiu un singur lucru: sa incepem sa pretuim faptele mai mult decat vorbele", spune Dan Voiculescu.

Procedurile de promovare, de colectare a candidaturilor, de selectie si nominalizare sunt incredintate Academiei Romane. Fundatia Umanista Dan Voiculescu nu va influenta sub nici o forma procesul de nominalizare.

Premiul este individual. In cazuri cu totul exceptionale, premiul poate fi acordat ex-aequo, dar nu la mai mult de doua persoane cu preocupari si rezultate asemanatoare in domeniu, care vor beneficia de atribuirea si partajarea egala a premiului in acelasi an, se precizeaza in comunicatul Fundatiei Dan Voiculescu.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1449 ori