O carte despre iesirea Portugaliei din zona euro a devenit bestseller

Marti, 28 Mai 2013, ora 15:58
1585 citiri
O carte despre iesirea Portugaliei din zona euro a devenit bestseller
Economistul João Ferreira do Amaral, autorul cartii "De ce ar trebui să părăsim euro"

O carte care indeamna Portugalia sa renunte la moneda euro, aparuta in luna aprilie si avand ca autor un cunoscut economist portughez, a devenit rapid un bestseller, depasind mai multe carti de slabit.

Cartea, intitulata "De ce ar trebui sa parasim euro", semnata de economistul Joao Ferreira do Amaral, a aprins o dezbatere publica in societatea portugheza in ceea ce priveste cauza problemelor economice ale tarii - austeritatea necesara pentru a primi in continuare bani de la UE, sau insasi moneda euro, potrivit Wall Street Journal (WSJ).

Astfel, o tema rezervata pana in prezent discutiilor din mediul academic a devenit subiect de prelegeri publice, dezbateri televizate si editoriale de presa. Chiar si unii politicieni incep sa discute deschis daca tara are intr-adevar perspectivele unei reveniri economice pe termen lung in interiorul zonei euro.

"Portugalia nu are nicio sansa sa creasca repede in interiorul unei uniuni monetare cu o moneda atat de puternica. Din fericire, aceasta problema a incetat sa mai fie subiect tabu si este discutata intens atat aici, cat si in stranatate", a declarat Ferreira do Amaral intr-un interviu recent.

#carte economica bestseller, #economist Joao Ferreira do Amaral, #carte de ce ar trebui sa , #Cele mai bune carti