Cele mai bine vandute carti din toate timpurile

Sambata, 05 Noiembrie 2011, ora 00:00
15060 citiri
Cele mai bine vandute carti din toate timpurile
Carti best-seller

Victor Hugo a spus: "Cartile sunt prieteni reci, dar siguri". Acestea ne satisfac nevoia de cunoastere, informatie, aventura si dragoste. Ne construiesc personalitatea, unele reusind sa ne marcheze pe viata. Exista insa romane care au avut un impact atat de mare asupra oamenilor incat au reusit sa-si faca loc pe rafturile a sute de milioane de bibiloteci din toata lumea.

Cu toate ca se vorbeste despre moartea cartilor, cauzata de invazia internetului, dintre cele mai vandute 10 carti din toate timpurile, mare parte sunt contemporane. Autori precum Paulo Coelho, Dan Brown sau J.R.R. Tolkien au surclasat numele mari ale literaturii, cum ar fi Voltaire, Jane Austen sau Lev Tolstoy.

Iata topul celor mai bine vandute carti din toate timpurile.

Locul 10 - Alchimistul, de Paulo Coelho

Publicata in 1988 in portugheza, aceasta carte a devenit atat de populara incat a fost tradusa in scurt timp in 67 de limbi. Drama de aventuri a lui Coelho a fost numita la un moment dat cea mai bine vanduta carte din istoria omenirii, intrand astfel in Cartea Recordurilor. Pana astazi, au fost vandute 65 de milioane de copii.

Locul 9 - De veghe in lanul de secara, de J.D. Salinger

"De veghe in lanul de secara" este considerat a fi cel mai bun roman pentru adulti. Cele 65 de milioane de exemplare vandute din 1951 pana in prezent, ne fac sa credem ca acest lucru este adevarat. Cartea prezinta povestea inspirationala a unui adolescent de 17 ani, cu visele si esecurile aferente. Insa adevarul este ca nimeni nu stie exact despre ce este romanul de fapt.

Locul 8 - De la idee la bani, de Napoleon Hill

"De la idee la bani" a fost publicata in 1937, numarul de exemplare vandute ajungand pana la 70 de milioane. Acest lucru demonstreaza ca principiile de imbogatire raman aproximativ neschimbate in timp, cartea lui Napoleon Hill ajutand milioane de oameni din toata lumea sa traiasca pe picior mare.

Locul 7 - Codul lui Da Vinci, de Dan Brown

Povestea conspirationala a lui Dan Brown, "Codul lui Da Vinci", este printre cele mai bine vandute carti din istorie. Publicata in 2003, romanul s-a vandut in 80 de milioane de exemplare. Povestea tine cititorul cu sufletul la gura, pe masura ce asista la dezvaluirea detaliilor unei crime petrecute in Paris.

Locul 6 - Ea, H. Rider Haggard

Cartea a batut recordurile de popularitate inca de la inceput, fiind publicata sub forma unui serial, in 1887. Fantezista, romantica, aventuroasa, gotica, "Ea" prezinta povestea unei regine albe misterioase. "Ea, aceea careia trebuie sa i te supui". Romanul a fost adaptat pentru cinema de cel putin 10 ori.

Locul 5 - Leul, vrajitoarea si garderoba, de C.S. Lewis

"Leul, vrajitoarea si garderoba" de C.S. Lewis este o fantezie epica care a intrat in lista The Times a celor mai bine vandute 100 de romane din toate timpurile. Romanul a fost vandut in 85 de milioane de exemplare. Publicata in 1950, cartea prezinta povestea a patru copii care trebuie sa paraseasca Londra pentru a locui in casa unui profesor batran. Cu siguranta ca recunoasteti povestea primei parti a filmului "Cronicile din Narnia".

Locul 4 - Zece negri mititei, de Agatha Christie

"Zece negri mititei" a fost vanduta in 100 de milioane de exemplare, incepand cu data aparitiei, in noiembrie 1959. Plin de mister, romanul prezinta povestea a 10 oameni asociati cu o serie de crime. Ecranizata in nenumarate randuri, cartea a devenit simbolul literaturii politiste.

Locul 3 - Hobitul, de J.R.R. Tolkien

Publicata pentru prima data in 1937, "Hobitul" a fost vanduta in 100 de milioane de copii. Cartea de fictiune fantastica este printre cele mai populare romane pentru copii din istoria literaturii.

Locul 2 - Stapanul inelelor, de J.R.R. Tolkien

Opera de arta a lui Tolkien, "Stapanul inelelor" a devenit ultra-cunoscuta mai ales dupa aparitia filmului cu acelasi nume. Trilogia este cartea preferata a tuturor iubitorilor de povesti fantastice, fiind cumparata de 150 de milioane de oameni din toata lumea.

Locul 1 - Poveste despre doua orase, de Charles Dickens

Cea mai bine vanduta carte din toate timpurile, "Poveste despre doua orase" a fost publicata pentru prima data in aprilie 1859. Fictiunea istorica a lui Dickens incepe cu binecunoscutele cuvinte "Erau cele mai bune vremuri, erau cele mai proaste vremuri". Nuvela prezinta imaginea detaliata a Angliei si Frantei secolului XIX si isi datoreaza prestigiul traducerii si includerii in manualele scolare din foarte multe tari.

#cele mai bune carti, #recomandare carti, #carti cunoscute, #carti bune, #carti vandute, #romane cunoscute , #Cele mai bune carti