10 lideri celebri si cartile lor preferate

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 00:00
6724 citiri
10 lideri celebri si cartile lor preferate

Cartile sunt o permanenta sursa de inspiratie, iar lectura a fost dintotdeauna esentiala in procesele de invatare. Daca sunteti intr-o pana de idei sau surse de citit, aflati care sunt cartile care i-au inspirat pe 10 dintre liderii lumii si poate o sa gasiti si dumneavoastra o sursa de inspiratie.

1.John F. Kennedy: "Din Rusia cu dragoste", de Ian Fleming. Pe langa reputatia sa de bun politician, presedintele John F. Kennedy s-a bucurat si de o anumita reputatie de cuceritor, in randul doamnelor. Pasiunea sa pentru viata fabuloasa si palpitanta se regaseste si in lista lui de carti preferate, care include thriller-ul lui Ian Fleming, in topul cartilor sale favorite. Cartea "Din Rusia cu dragoste" este a 5-a din seria cartilor James Bond si are ca subiect principal schimburile de contrainformatii dintre britanici si rusi.

2.Warren Buffet: "Eseuri de persuasiune", de John Maynard Keynes. Gurul american al finantelor, Warren Buffet, considerat unul din cei mai intreprinzatori si de succes investitori ai lumii, si-a cautat mereu inspiratia in cartea marelui economist britanic, John Maynard Keynes. Acesta inca este considerat unul din liderii inspirationali ai economiei moderne si afacerilor, iar cartea sa, Eseuri de persuasiune" trateaza necesitatea interventiei guvernului in economie.

3.Bill Clinton: "Un veac de singuratate", de Gabriel Garcia Marquez. Fostul presedinte american declara ca "Un veac de singuratate" este cartea sa favorita, care l-a incantat mai ales prin istoria spumoasa si simbolica a familiei Buendia.

4.Barack Obama: "Cantarea lui Solomon", de Toni Morrison. Presedintele Barack Obama a inclus "Cantarea lui Solomon", un roman liric, de poezie si cantece traditionale care spune povestea lui Milkman si a culturii negre din America de Sud, in topul primelor trei carti care l-au inspirat cu adevarat.

5.Bill Gates: "De veghe in lanul de secara", de JD Salinger. Pionierul in software si unul din cei mai bogati oameni din lume, Bill Gates prefera aventurile new-yorkeze ale lui Holden Caulfield din "De veghe in lanul de secara", pe care spune ca a citit-o de atatea ori incat poate recita pasaje din ea cu ochii inchisi.

6.Laura Bush: "Fratii Karamazov", de Fydodor Dostoievski. Fostei prime doamne a Americii si promotoare a alfabetizarii copiilor ii place sa citeasca capodopera realista a vietii in Rusia si a naturii umane, "Fratii Karamazov".

7.Oprah Winfrey: "Sa ucizi o pasare cantatoare", de Harper Lee. Romanul preferat al lui Oprah Winfrey, magnatul mass-media care a determinat milioane de americani sa se alature clubului ei de carte si sa citeasca, este "Sa ucizi o pasare cantatoare", pe care multi copii americani o citesc in liceu. Cartea este un roman social care relateaza povestea unui oras din sud, divizat in doua tabere privind atitudinea fata de cazul unui negru acuzat ca ar fi violat o femeie alba.

8.Ronald Reagan: "Aventurile lui Tom Sawyer", de Mark twain. Presedintele Reagan aprecia aventurile si emotia din cartea lui Mark Twain, in care vedea un roman de copii dar si o analiza asupra vietii sociale, politice si culturale a societatii americane.

9.Rudolph Giuliani: "Profiluri curajoase", de John F. Kennedy. Cartea lui Kennedy, despre istoriile a 8 senatori eroici care si-au sustinut parerile in ciuda criticilor colegilor si a publicilor, l-a inspirat cel mai mult pe fostul primar al New York-ului si candidat republican la presedintie.

10.Donald Trump: "Puterea gandirii pozitive", de Norman Vincent Peale. Este greu de crezut ca omul de afaceri, starul TV si magnatul imobiliar Donald Trump ar avea probleme cu increderea in sine, insa aceasta este cartea preferata a miliardarului. "Puterea gandirii pozitive", vanduta in peste 7 milioane de exemplare, ofera lectii care ii ajuta pe cititori sa redescopere increderea in ei insisi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carti lideri mondiali, #carti preferate lideri , #Cele mai bune carti