Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"Cel mai rapid roman din lume", scris la Bucuresti

"Cel mai rapid roman din lume", scris la Bucuresti
"Mos Craciun & Co. Cel mai rapid roman din lume" este titlul volumului redactat in doar 5 ore si 35 de minute de 53 de scriitori, sambata, la Universitatea din Bucuresti, premiera mondiala fiind inscrisa pentru validare ca record in Guinness Book of Records.

Redactarea cartii a inceput la ora 10.20, cu cei patru naratori principali, scriitorii Gabriel H. Decuble, Florin Iaru, Razvan ├×upa si Marius Chivu, stabilind impreuna planul si titlul romanului - "Mos Craciun & Co. Cel mai rapid roman din lume". S-au scurs doar 9 ore, 5 minute si 8 secunde pana la tiparirea primului numar al ineditului roman, pe care initiatorii proiectului il considera "un dar pentru societatea romaneasca".

Editura Art, care va publica romanul de 288 de pagini rezultat in urma efortului colectiv al 53 de scriitori, a inscris acest proiect fara precedent la Guinness Book of Records pentru a fi validat si omologat ca record, lucru care ar urma sa aiba loc in Ajunul Craciunului. Guinness Book a declarat proiectul ca fiind eligibil, creand in acest sens o categorie speciala.

"Nu ne-am dorit doar un record de viteza, ci si un rezultat care merita sa fie citit", a spus scriitorul Marius Chivu. Printre cei 53 de autori ai celui mai rapid roman din lume s-au numarat si Ioan Grosan si Matei Plesu.

De marti, romanul va fi disponibil in librarii, iar miercuri, cu incepere de la ora 18.30, acesta va fi lansat in prezenta tuturor autorilor, la Libraria Bastilia din Bucuresti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1740 ori