Campanie de culturalizare: Carti oferite gratuit pe strada

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 08:46
1693 citiri
Campanie de culturalizare: Carti oferite gratuit pe strada

Bucuresti sau locuitorii altor orase ar putea primi gratuit carti, pe strada, oferite cu ocazia Zilei Internationala a Cartii si Drepturilor de Autor.

Libraria online Elefant.ro celebreaza Ziua Internationala a Cartii si Drepturilor de Autor, daruind 3.000 de carti romanilor in data de 23 aprilie, in Bucuresti, Oradea, Cluj-Napoca si Brasov.

Potrivit unei stravechi traditii catalane, in ziua de Sfantul Gheorghe, care corespunde cu Ziua Internationala a Cartii si Drepturilor de Autor, indragostitii se intalnesc pentru a-si oferi daruri: cavalerii le ofera doamnelor cate o floare, iar acestea le daruiesc, in schimb, o carte.

In Bucuresti, actiunea Elefant.ro se va desfasura in doua etape: in prima parte a zilei, vor fi oferite carti personanelor care trec prin Piata Universitatii, iar seara, celor din Centrul Vechi al Bucurestiului. De asemenea, bucurestenii vor primi vouchere cu discount 30% la comenzile de carti de pe site-ul librariei online .

Ziua Internationala a Cartii si Drepturilor de Autor este initiata si sarbatorita de UNESCO din 1995, in fiecare an. 23 aprilie este data in care s-a nascut si a murit William Shakespeare. Ziua de 23 aprilie este strans legata si de alte nume celebre ale literaturii mondiale, precum Miguel de Cervantes, Inca Garcilaso de la Vegas, William Wordsworth, Jules Barbey d'Aurevilly, Rupert Brooke, Halldor Laxness, Vladimir Nabokov sau Maurice Druon.

La Oradea, cartile vor fi daruite trecatorilor din zona centrala de catre elevii de la Colegiul National Mihai Eminescu, iar la Cluj-Napoca actiunea va fi realizata cu ajutorul elevilor Scolii Internationale. In Brasov, trecatorii vor primi carti de la membrii clubului Tiuk.

Centrul Audaces Art, specializat in cursuri de limbi, organizator de activitati in cadrul Clubului cultural hispanic, marcheaza aceasta sarbatoare in Parcul Cismigiu. Intre orele 11.00 - 13.00, reprezentantii centrului vor oferi trandafiri trecatorilor, care vor putea astfel afla mai multe despre sarbatoarea Sfantului Gheorghe - San Jordi.

In a doua parte a zilei, cei interesati sunt invitati la sediul Audaces Art, unde vor descoperi o consistenta oferta de carte in limba spaniola si vor putea astfel realiza traditionalul schimb de daruri specific zilei de San Jordi.

#Ziua Internationala a Cartii, #carti gratuite Bucuresti, #carti gratuite Brasov, #carti gratuite , #Carti Romania