Biblioteci ale Culturii Romane, organizate in Institutele Culturale Romane din strainatate

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 17:39
1960 citiri
Biblioteci ale Culturii Romane, organizate in Institutele Culturale Romane din strainatate

Institutul Cultural Roman (ICR a anuntat demararea actiunilor privind organizarea Bibliotecii Culturii Romane in cadrul filialelor sale din strainatate si cooperarea cu editurile.

"Asa cum s-a prevazut in documentul Programele Institutului Cultural Roman 2012-2013 (nr. 15747/16.10.2012), fiecare Institut Cultural Roman din exterior isi organizeaza, doteaza si administreaza Biblioteca Culturii Romane", precizeaza Serviciul Presa al ICR, intr-un comunicat transmis Agerpres.

Biblioteca, inzestrata cu echipamentul electronic necesar, va cuprinde carti si materiale documentare ilustrative si documente in ceea ce priveste cultura romana, editate in limba romana, in limbi de circulatie internationala si in limba tarii respective.

Centrala ICR, prin directiile generale si serviciile responsabile, asigura livrarea de carti tiparite de editurile din tara catre institutele culturale din diferite tari.

Directia Generala a Reprezentantelor in Strainatate va incheia acorduri de parteneriat cu asociatiile profesionale ale editorilor, precum si cu editurile din tara, avand la baza o strategie pe termen lung de colaborare pe mai multe directii.

Acestea vizeaza: concertarea unor eforturi de editare, difuzare, promovare a unor productii editoriale reprezentative pentru cultura romana, in limba romana si in limbi de circulatie internationala si stabilirea de parteneriate cu asociatiile profesionale ale editorilor, cu editurile din capitala si din provincie in vederea unei politici judicioase de comenzi si achizitii, de donatii de carte destinate institutelor culturale romanesti din strainatate.

Se va urmari conlucrarea activa si calificata in vederea inserarii in planurile editoriale a unor propuneri de aparitii care sa raspunda cerintelor si misiunii ICR (dictionare, lucrari cu caracter enciclopedic, albume, antologii, reeditari ale unor carti fundamentale ale culturii romanesti, autori clasici si contemporani).

Totodata, o atentie speciala va fi acordata completarii fondului de publicatii cu profil academic-universitar in limba romana si in limbi de circulatie internationala al bibliotecilor functionand in cadrul institutelor culturale romanesti din strainatate.

#carti Romania, #carti ICR, #cultura romana strainatate , #Carti Romania