Libris.ro: cifra de afaceri de 11,3 milioane de euro in 2019, dupa o crestere de 36%

Marti, 28 Ianuarie 2020, ora 15:34
2212 citiri
Libris.ro: cifra de afaceri de 11,3 milioane de euro in 2019, dupa o crestere de 36%
Foto: Laura Teposu, Libris.ro

Cartile in exclusivitate, cele cu autograf, publicatiile de limba engleza si volumele pentru copii au crescut vanzarile Libris.ro, cea mai mare librarie online din Romania, cu 36% in 2019. Cifra de afaceri a atins pragul de 11,3 milioane de euro, peste estimarea de la inceputul anului.

Dinamica pozitiva inregistrata de Libris.ro in 2019 s-a datorat pietei intr-o crestere evidenta, corelata insa cu diversificarea continua a ofertei si investitii in cresterea portofoliului de carte in limba engleza, care a inregistrat o crestere de 115%.

Beletristica, Dezvoltarea personala si Cartile pentru copii raman insa categoriile care genereaza cele mai multe vanzari, reprezentand cumulat peste 51% din cifra de afaceri.

Comanda medie a crescut cu 10% fata de 2018, iar numarul comenzilor de pe mobil a ajuns la 60% (fata de 51% anul precedent). Cele mai multe comenzi de pe dispozitive mobile au fost plasate din Timis (81,86%), iar cele mai putine din Harghita (54,8%).

Judetele in care se comanda cele mai multe carti, raportat la numarul de locuitori, sunt Bucuresti, Cluj, Brasov (crestere de 107%), Sibiu, Timis (unde s-au inregistrat cu 61% mai multe comenzi decat in 2018) si Iasi.

Astfel, cel mai activ client din Capitala a facut 125 de comenzi pe Libris.ro in 2019. Cea mai mare medie a comenzii este insa inregistrata in Brasov (181 lei), iar cea mai mica in Giurgiu (70 lei), in timp ce Capitala se afla pe locul doi in clasament, cu o medie de 93 lei/comanda.

"Eficientizarea fluxului logistic a scazut timpul de livrare al comenzilor, iar acest lucru a fost apreciat de catre clientii nostri mai ales in perioadele de varf ale anului, fiind apoi vizibil si in rata de retentie a acestora. Ne bucuram sa observam ca a crescut numarul clientilor tineri, cu varste intre 18 si 24 de ani, care citesc din ce in ce mai mult si mai diversificat. Au fost extrem de apreciate titlurile exclusive, dar mai ales volumele vandute cu autograful autorului, printre care se numara Evgheni Vodolazkin, Mircea Cartarescu, Cristian Tudor Popescu, Chris Simion si multi altii", a declarat Laura Teposu, director de dezvoltare Libris.ro.

Pariu pe cartea in limba engleza

Pentru anul acesta, Libris.ro isi propune sa mentina trendul ascendent, punand accent pe cateva investitii care vor imbunatati experienta cititorilor. Dezvoltarea sectiunilor cu cea mai mare crestere, cum sunt cele de limba engleza sau cartea pentru copii, continuarea seriilor de volume semnate de autori, precum si un portofoliu de titluri disponibile in exclusivitate pe Libris.ro se numara printre directiile lui 2020.

"Ne dorim sa dezvoltam categoria de carti in engleza, iar in primul semestru sa listam peste 500.000 de titluri in limba engleza. De asemenea, pentru a limita conditionarile legate de livrare, ne dorim sa punem la dispozitia clientilor mai multe optiuni de livrare, cum ar fi pick-up points, lockere in zone centrale, usor accesibile, in toate marile orase", a mai precizat Laura Teposu.

Top cele mai vandute volume in 2019

1. Pana la sfarsit - Irina Binder

2. Pacienta tacuta - Alex Michaelides

3. Puterea extraordinara a subconstientului tau - Joseph Murphy

4. Povestea mea - Michelle Obama

5. Femei care iubesc prea mult - Robin Norwood

6. Zeii nu ne-au parasit niciodata - Erich von Daniken

7. Cele 5 rani care ne impiedica sa fim noi insine ed.7 - Lise Bourbeau

8. Zuleiha deschide ochii - Guzel Iahina

9. Hotul de carti - Markus Zusak

10. Creierul si Mintea Universului - Dumitru Constantin Dulcan

Top autori ai lui 2019

1. Irina Binder

2. Lise Bourbeau

3. Dumitru Constantin Dulcan

4. Petronela Rotar

5. Yuval Noah Harari

6. Jojo Moyes

7. Michelle Obama

8. Ioana Chicet-Macoveiciuc

9. Alex Michaelides

10. Joseph Murphy

Mai multe detalii despre cele mai vandute volume si cifrele aferente fiecarui judet, aici: https://www.libris.ro/romania

Despre LIBRIS.RO

Fondat in 2009, Libris.ro este o afacere 100% romaneasca si cea mai mare librarie online din Romania. In 10 ani de la infiintare, libraria online Libris.ro a expediat 2,3 milioane de comenzi catre 1,2 milioane de romani din intreaga lume.

Peste 190.000 de titluri de carte stau la dispozitia cititorilor pe Libris.ro, alaturi de jocuri pentru copii, board games, muzica, filme si cadouri.

Din decembrie 2014, Libris.ro s-a alaturat Organizatiei "Salvati Copiii" in proiectul de reducere a mortalitatii infantile in Romania. Astfel, prin intermediul cititorilor care au donat pe site-ul Libris.ro, s-au strans peste 380.000 euro, sume folosite integral pentru dotarea cu echipamente medicale a 10 maternitati din Romania.

Din martie 2018, Libris.ro a demarat campania #RespectYourself - Ofera-ti timp pentru lectura, proiect prin care isi propune sa prezinte lectura din perspectiva unei activitati care inseamna respect fata de sine, preocupare pentru autocunoastere si dezvoltare.

#Libris carte online, #Libris librarie online, #carti online , #Carti online