Apple: Cum va revolutiona invatamantul

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 10:35
3478 citiri
Apple: Cum va revolutiona invatamantul
Studentii si tehnologia

Cu toate ca tehnologia ne-a invadat toate aspectele vietii, modul in care invata studentii si elevii a ramas aproape neschimbat. Acestia nu se dezlipesc nici acum de manualele scolare, caiete si pixuri, lucru pe care Apple are de gand sa-l schimbe in mod radical.

Apple planuieste sa vanda manuale scolare in magazinul sau, iBooks, direct de la edituri, conform unor surse din piata, citate de Cnbc.com. Compania intentionaza si sa integreze vanzarile de manuale cu cele de cursuri oferite in acest moment prin iTunes U, portalul educational al Apple. Acest portal ofera scolilor si universitatilor posibilitatea sa distribuie planuri educationale, filme de laborator si audiobook-uri prin intermediul unui software gratuit.

In biografia lui Steve Jobs, publicata recent, autorul Walter Isaacson scrie ca fostul sef al Apple dorea cu disperare sa schimbe industria manualelor scolare. Acesta vedea manualele ca pe documente vii, care sa includa filme, comentarii live pe internet si alte elemente interactive.

Daca Apple va respecta dorinta lui Jobs, acest lucru ar putea revolutiona nu doar modul in care sunt create manualele, ci si operele literare.

Digitalizarea materialelor educationale nu este un concept nou in industria editoriala. Acesta a fost unul dintre scopurile lansarii eReaderelor, cum ar fi Kindle, insa se pare ca efectul asupra vietii elevilor si studentilor a fost infim.

#apple aplicatii, #apple ibook, #ebook reader, #manual scolar online, #manual scolar internet, #studenti elevi manuale , #Carti digitale