Ia-ti doza de inspiratie pentru aceasta primavara

Sambata, 02 Martie 2013, ora 00:00
2440 citiri
Ia-ti doza de inspiratie pentru aceasta primavara
Foto: bestofyoutoday.com

Cartile "Eticheta de business pentru femei", "Povesti cu si despre femei" si "Enciclopedia personalitatilor feminine din Romania" ar putea reprezenta subiecte savuroase de lectura pentru tine, in acest inceput de primavara.

Fiecare carte vine cu mici secrete si informatii, care te vor ajuta sa te identifici mai bine, sa actionezi corect in fiecare situatie cu care te confrunti, dar si sa te apreciezi la adevarata valoare.

Business24 iti recomanda cartea "Povesti cu si despre femei", de Michelle Jackson si Juliet Bressan, daca vrei sa zabovesti putin si sa iti dai seama ca trebuie sa fii mai atenta la tine, chiar daca esti prea ocupata sa muncesti.

Lista de sugestii continua cu o serie de "reguli" pe care orice femeie din mediul de afaceri ar trebui sa le respecte in calea ei catre succes.

Nu in ultimul rand, iti propunem si o carte cu rol motivational, in care vei gasi biografiile celor mai de succes femei din Romania si vei vedea mai clar ca nu esti singura care intampini capcane in mediul in care vrei sa te dezvolti.

"Povesti cu si despre femei" - Michelle Jackson si Juliet Bressan

O carte despre cum isi cheltuiesc femeile banii, despre principii feminine, despre ce isi doresc femeile de la viata, de la copii si de la munca.

Aproape o mie de femei din intreaga lume au fost intervievate in aceasta carte si iti vorbesc toate despre prietenie, ambitie, dar si putere.

Aceasta "colectie cu filosofii de viata feminine", cum o numesc autoarele, poate deveni o sursa de cunoastere si autocunoastere, dar si o sursa de inspiratie si intelepciune pentru tine.

"Femeile sunt inzestrate cu o putere uluitoare, cu o capacitate profunda de cunoastere si cu o intelepciune vitala si suntem datoare sa daruim aceasta stiinta lumii intregi.

Dar suntem prea ocupate ca sa muncim, sa cream, sa ingrijim, sa conducem, sa alinam ranile si ca sa le daruim putere celorlalti, incat uitam adesea sa zabovim putin si sa ne ascultam unele pe celelalte", sustin autoarele, in prezentarea cartii lor "Povesti cu si despre femei".

Poti cumpara aceasta carte de la Editura Nemira, pentru 20,94 lei.

"Eticheta de business pentru femei" - Susanne Helbach-Grosser si Jutta Hofmann

O femeie trebuie sa actioneze elegant si profesionist, indiferent de capcanele cu care se intalneste in viata de zi cu zi. Cu atat mai mult cu cat ideea de "perfectiune" a devenit obligatorie pentru succesul in afaceri.

Femeia va fi intotdeauna evaluata in functie de siguranta de sine, stilul personal si relatia pe care o are cu oamenii din jur, tocmai de aceea Business24 iti recomanda cartea "Eticheta de business pentru femei", scrisa de Susanne Helbach-Grosser si Jutta Hofmann, o carte care va contribui la consolidarea imaginii tale in fata partenerilor de afaceri.

Modul in care te adresezi in scris partenerilor de afaceri spune ceva despre tine, ca si locul pe care il alegi la masa si cum te comporti la restaurant, iar cartea iti va da toate informatiile de care ai nevoie pentru a-ti lamuri aceste aspecte.

Tot din carte vei invata cum sa te comporti intr-o calatorie de afaceri in strainatate, cum se organizeaza o cina de afaceri si ce tinute iti permiti sa porti vara, cand este foarte cald.

Poti cumpara aceasta carte de la Libraria Bucuresti, cu precomanda, iar livrarea poate dura intre 2 zile si 3 saptamani, dar si de pe portalul Elefant.

"Enciclopedia personalitatilor feminine din Romania" - George Marcu si Rodica Ilinca

O alta lectura care iti va da incredere in tine la inceput de martie este "Enciclopedia personalitatilor feminine din Romania", o carte care prezinta femei de succes din Romania, din domenii cum ar fi artele plastice, diplomatia, justitia, afacerile, pana la aviatie sau marina.

Printre biografiile incluse in carte se numara si cea a Elizei Leonida Zamfirescu, prima femeie inginer din Europa, Sofia Ionescu, prima femeie neurochirurg din lume, dar si aviatoarea Smaranda Braescu.

"Sensibilitate, angajare, devotament, rezistenta, profesionalism", sunt calitatile pe care academicianul Marius Sala le-a recunoscut reunite in destinele acestor femei. Desi initial i s-a parut a fi un act de discriminare, dupa ce analizat vietile si carierele acestor personalitati, acesta a acceptat sa scrie prefata pentru "Enciclopedia personalitatilor feminine din Romania".

Poti cumpara aceasta carte de pe libraria Sofia, pentru 59,95 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Eticheta business femei, #Enciclopedia personalitatilor feminine din Romania, #carte business femei, #carti femei , #Carte business