Ghidul expertului contabil: Manuale care nu trebuie sa-ti lipseasca din biblioteca

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 19:31
4757 citiri
Ghidul expertului contabil: Manuale care nu trebuie sa-ti lipseasca din biblioteca

A fi contabil necesita pregatire profesionala continua. De aceea, cele mai recente modificari din legea contabilitatii, dar si din Codul fiscal nu trebuie sa-ti lipseasca din biblioteca.

BookLand a ales cele mai importante trei manuale intocmite de specialisti Rentrop&Straton. Fii la curent cu noutatile din meseria ta:

Manual de politici contabile

Modificarile facute in legea contabilitatii au adus ca noutate o amenda de pana la 4.000 de lei pentru nerespectarea reglementarilor cu privire la aprobarea politicilor si procedurilor contabile prevazute de legislatie.

Ca urmare a acestei modificari, Corpul Expertilor Contabili Rentrop&Straton a elaborat in luna martie un Manual - model de politici contabile care sa vina in ajutorul contabililor din Romania.

Manualul contine legislatia actuala si respecta normele in vigoare, este editabil, adaptabil specificului societatilor din Romania si in acord cu reglementarile CEE, aprobate prin O.U.G. nr. 3.055/2010.

Completarea manualului - model se face in doar cateva ore, in functie de particularitatile societatii. Intocmirea corecta a propriului Manual de politici contabile este extreme de importanta, atat pentru a evita amenzi costisitoare, cat si pentru caracterul sau de ghid util si complet si in ceea ce priveste tratamentul unor operatii cu care societatea nu s-a confruntat pana acum, dar cu care s-ar putea confrunta in viitorul apropiat.

Manualul prezentat pe CD este un ghid util si complet si in ceea ce priveste tratamentul unor operatii cu care societatea nu s-a confruntat pana acum, dar cu care s-ar putea confrunta in viitorul apropiat.

Trebuie precizat faptul ca Modificarea politicilor contabile poate fi efectuata numai la inceputul unui exercitiu financiar si doar daca apar schimbari legislative sau daca noile proceduri ofera informatii mai relevante si mai credibile referitoare la operatiunile firmei. In rest, politicile contabile trebuie aplicate cu consecventa de la un exercitiu financiar la altul.

De aceea, un astfel de manual pentru contabili este foarte util, ajutandu-i sa respecte legea si sa aiba siguranta unor informatii verificate de catre specialisti.

Revisal. Declaratii, contributii, indemnizatii, concedii

Lucrarea "Revisal. Declaratii, contributii, indemnizatii, concedii" face parte din colectia "Consilier" editata de Grupul de Editura si Consultanta in Afaceri Rentrop & Straton. Consilierul ofera informatii necesare persoanelor din departamentele de Resurse umane si salarizare despre: activitati dependente si independente, ajutorul de deces, concediul de maternitate, contributia la fondul de garantare pentru plata creantelor salariale sau indemnizatia de somaj.

De asemenea, poti gasi cele mai utile informatii cu privire la pensia anticipata, pensia de urmas, plata contributiilor sociale sau stimularea angajatorilor pentru incadrarea in munca a absolventilor.

Informatiile sunt prezentate din punctul de vedere al declararii si inregistrarii datelor pentru dosarele personale ale angajatilor. In plus, abonatii beneficiaza de serviciu gratuit de actualizare a informatiilor, dar si de consultanta personalizata.

Tocmai pentru a veni in ajutorul Departamentului de HR, lucrarea este un biblioraft format A4, modern, functional, practic, ceea ce permite actualizarea facila a informatiei. Per total, sunt peste 700 de pagini cu subiecte "fierbinti" din zona REVISAL, contributii, indemnizatii, declaratii, concedii.

Autorii lucrarii sunt specialisti din cadrul ITM, caselor de pensii, sindicate, consilieri juridici, economisti, avocati, experti, consultanti fiscali etc.

Ghidul expertului contabil

Ghidul Expertului Contabil vine sa-ti clarifice toate informatiile de care te lovesti zi de zi in meseria ta. Beneficiezi de expertiza specialistilor care au redactat cazurile practice, comentariile la actele normative, exemplele si modelele de rapoarte de expertiza fiind unii din cei mai apreciati experti Rentrop & Straton, lectori si consultanti la seminariile si cursurile de fiscalitate si contabilitate.

Practic, sunt reunite intr-un singur loc, organizate pe CD, informatiile necesare unui expert contabil pornind de la cele mai utilizate rapoarte de expertiza si pana la cazuri particulare insotite de rezolvari.

Ghidul Expertului Contabil - Expertiza contabila si Inspectia fiscala contine raspunsuri, cazuri practice, exemple, studii de caz, comentarii si pasaje de lege care transforma un contabil intr-un contabil profesionist. Si, cum orice contabil lucreaza zi de zi pe calculator, ghidul vine la pachet cu CD-ul.

Dupa instalarea acestuia in calculator in cateva secunde, cu ajutorul optiunii vei gasi rapid orice informatie din domeniul expertizei contabile. In plus, modelele de rapoarte sunt disponibile si in format editabil, astfel incat, cu un singur clic pot fi salvate in computer, gata pentru a fi completate.

Data fiind complexitatea lucrarii, nici un editor nu si-a asumat responsabilitatea de a publica un astfel de ghid. Lucrarile existente pe Internet nu sunt decat niste incercari palide de a trata, pe bucati, un univers care nu poate fi luat decat ca un singur intreg.

11 alternative profitabile la CIM

ANAF a declansat inspectii fiscale la persoanele fizice care au avut venituri impozabile din activitati independente, drepturi de proprietate intelectuala si contracte de colaborare peste plafonul de scutire de la plata TVA prevazut de legislatia aplicabila. Intrebarea anului 2012: lupta pe fata impotriva celor ce refuza sa devina salariati?

Angajarea cu Contract Individual de Munca ne lasa fara aproximativ 30% din venituri. Putem schimba acest lucru si sa ramanem (in acelasi timp) in perfecta legalitate?

In ultimele 3 luni, Corpul Expertilor Fiscali Rentrop&Straton a efectuat o cercetare legislativa pentru a identifica cele mai avantajoase alternative la CIM (Contractul Individual de Munca).

Scopul cercetarii a fost sa ofere, deopotriva, angajatorilor si salariatilor rationamentul corect pentru a plati bani mai putini la stat (angajatorii) si a primi bani mai multi (salariatii), efectuand aceeasi activitate ca si in cazul CIM.

In esenta, in cadrul acestei lucrari gasesti raspunsul la intrebarea "daca tot muncim, cum putem ramane cu mai multi bani in buzunar la aceeasi suma bruta?"

Iata care sunt cele 11 alternative profitabile la CIM conform Codului fiscal in vigoare

1. PFA - solutia cea mai cautata

2. Intreprinderea individuala, intreprinderea familiala

3. Conventia civila - poate cea mai buna solutie

4. Contractul de cesiune drepturi de proprietate intelectuala

5. Derularea activitatii ca si profesie liberala

6. Contractul de voluntariat

7. Asocierea in participatiune

8. Microintreprinderea

9. Somajul tehnic "pe hartie" - falsa alternativa

10. Firme offshore - Acolo unde veniturile depasesc un anumit plafon

11. Legea zilierilor

Prin urmare vei vedea ca ai 11 alternative legale si financiar avantajoase la Contractul de Munca. Fiecare prezinta recomandari, particularitati, exemple si modele. In total sunt 235 de pagini cu explicatii, modele si comentarii legale ale expertilor.

Material realizat cu sprijinul BookLand

#manual politici contabile, #ghid experti contabili, #carti contabilitate, #carti contabili, #manual contabili , #Carte business