Carte de business: O rasplata mai mare decat banii?

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 00:00
2407 citiri
Carte de business: O rasplata mai mare decat banii?

Cartea "The Monk and the Riddle" impartaseste lectii de viata valoroase si reuseste sa scoata in evidenta diferentele dintre leadership si management, pasiune si dedicatie, sau dintre succesul personal fata de cel profesional.

Autorii iti arata, intr-un format tip poveste, ca munca este rasplatita atat prin bani, cat si prin experienta si satisfactie. Si astfel se naste intrebarea: ce iti doresti sa faci pentru tot restul vietii tale?.

Cartea este o fereastra catre modul in care functioneaza Silicon Valley, de la cum se lanseaza un antreprenor, la cum incheie parteneriate investitorii capitalului venture sau cum reusesc sa gaseasca oamenii potriviti companiile de head-hunting, dar mai ales cum poti, ca om de afaceri, sa gasesti o rasplata mai mare decat banii.

Iata intrebarile pe care le ridica autorii:

"Cum poti transforma afacerile in ceva care te inspira?"

"Cum arata viata de zi-cu-zi a unui CEO 'virtual'?"

"Care sunt diferentele dintre motivatie si pasiune?"

"Cum poti face sa simti ca viata ta are un sens?"

"Cum poti lasa un ou sa cada de la un metru fara sa se sparga?"

Astfel, autorii au reusit sa transforme o posibila biografie plictisitoare a unui om de afaceri intr-o poveste interactiva care te provoaca pe tot parcursul lecturii.

Unul din conceptele pe care le urmareste cartea este "planul de viata amanat". Adica analizeaza faptul ca poti fi tentat te ocupi in primul rand de "ceea ce trebuie sa faci", precum a castiga bani sau a urca pe scara profesionala si sociala, si sa amani pentru mai tarziu urmarirea acelor aspecte din viata care sunt chiar importante pentru tine. Problema acestei strategii este ca cel mai adesea, risti sa pierzi ceea ce iti doreai de fapt initial.

Autorii iti arata ca pe langa aspectele tehnice si scopul de a "castiga" ceva, este important ca o afacere sa raspunda motivatiei de baza a tuturor celor implicati, pentru ca acestia sa gaseasca in aceste activitati pasiune si sens.

Cartea iti ofera doua exemple ce urmaresc evolutia a doi antreprenori si riscurile pe care si le-au asumat. Ea scoate in evidenta faptul ca tot timpul te confrunti cu alegeri. Si pentru a merge mai departe este important sa dovedesti pasiune in ce faci, sa urmezi directiile care te motiveaza si sa faci alegeri indraznete.

Cartea este disponibila pe Amazon la pretul de 14,12$.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carte viziune afaceri, #carte motivatie antreprenori, #carte succes antreprenoriat , #Carte business