Carte de business: Inca o situatie in care trebuie sa fii "Zen"

Sambata, 01 Iunie 2013, ora 00:00
2072 citiri
Carte de business: Inca o situatie in care trebuie sa fii "Zen"
Foto: Flickr.com

Atitudinea "Zen" iti este de folos in orice situatie te-ai afla, iar daca in una din editiile trecute iti recomandam tehnici pentru o viata Zen, in acest weekend iti recomandam o carte care te va invata cum sa aduci aceasta stare si in momentul in care vorbesti in public, acompaniat de tehnologie, prin slide-uri.

"Presentation Zen" este o carte scrisa de Garr Reynolds, un expert in comunicare recunoscut la nivel international si creatorul celui mai popular site de internet dedicat prezentarilor sustinute prin tehnologie: presentationzen.com. El este scriitor, designer si muzician, insa in acest moment este Profesor de Management la Universitatea Kansai Gaidai din Japonia, dar si director al Design Matters Japan. Garr este un fost trainer la Symimoto Electric si a fost angajat al Apple in postul de Manager for Worldwide User Group Relations. Autorul a studiat indeaproape filosofia Zen si locuieste in Osaka.

In introducerea cartii este prezentat contextul actual, urmand ca autorul sa iti vorbeasca despre creativitate, limitari si constrangeri. Ai si un subcapitol dedicat planificarii si construirii discursului.

Cartea are un capitol intreg in care autorul vorbeste despre design, subliniind motivele pentru care simplitatea conteaza enorm. Tot aici sunt prezentate principiile si tehnicile pentru designul prezentarii tale, dar si moste de imagini si text, utile pentru astfel de prezentari.

Spre exemplu, autorul nu foloseste prezentarile Power Point, ci iStockPhoto, considerand varianta initiala una prea invechita deja. In aceste prezentari alege sa nu transfere un grafic pe ecran sub o bucata de text, ci sa transforme graficul in pagina de prezentare, iar textul -minimal- este pozitionat in grafic, astfel incat slide-ul sa devina o "opera de arta". Autorul iti sugereaza, insa, sa faci un alt document clasic, separat, pe care sa il oferi auditoriului la sfarsit. Documentul poate sa contina informatiile pe care le-ai prezentat tu, avantajul fiind faptul ca auditoriul nu este incarcat inca de la inceput cu toate detaliile discursului tau.

Autorul iti mai vorbeste si despre "arta de a fi complet prezent", dar si secretele conexiunii cu auditoriul, punctand elementele care tin de nevoia de angajament din partea ta in astfel de situatii.

In ultimul capitol, Garr Reynolds te pregateste pentru "urmatorul pas", urmatoarea ta prezentare.

Poti comanda online cartea Presentation Zen de pe Amazon pentru 26.64 dolari, de la Media Zoo pentru 85 de lei sau de la editura Publica, la un pret special de 68 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#carte business, #presentation Zen, #prezentare Power Point Zen , #Carte business