Expozitie de carti postale, deschisa oficial la Biblioteca Nationala a Romaniei

Sambata, 21 Septembrie 2013, ora 15:40
2525 citiri
Expozitie de carti postale, deschisa oficial la Biblioteca Nationala a Romaniei

Expozitia "A fost odata-n Bucuresti", care prezinta o selectie de 225 carti postale din colectia personala a lui Cezar Petre Buiumaci, a fost vernisata vineri seara in spatiul expozitional Curtea lui Dionis de la Biblioteca Nationala a Romaniei.

Prin cartile sale postale autorul expozitiei doreste sa aduca in atentia publicului monumente, strazi si cladiri din Bucurestiul de altadata.

"Expozitia prezinta cateva trasee punctuale si cateva bulevarde. Sunt prezente, de asemenea, si cateva detalii de ambientare a unor intersectii cu o serie de statui, multe dintre ele disparute din peisajul Capitalei", a spus la vernisaj istoricul, antropograful si jurnalistul Adrian Majuru.

Cezar Buiumaci a afirmat ca in spatiul expozitional de la Biblioteca Nationala se afla doar o parte dintre cele peste 1.000 de carti postale adunate de el. Colectia sa personala cuprinde carti postale din secolele XIX si XX care infatiseaza Capitala de la epoca lui Carol I pana in ultimele decenii ale regimului comunist.

"Undeva prin anii 1999-2000 am achizitionat o carte postala care mi se parea fantastica. Este vorba de fostul Minister de Externe din fata actualului Guvern, care a fost demolat. Sunt peste 1.000 de carti postale ilustrate in colectia mea, dar aici am putut sa expun doar o parte dintre ele, pentru ca spatiul este limitat. Cea mai veche carte postala din colectie este datata 1898", a declarat Cezar Buiumaci.

Expozitia este impartita pe mai multe tematici: "Institutiile Romaniei moderne", "Din Bucurestii de altadata", "Calea Victoriei", "Bulevardul Magheru-Balcescu", "Monumente disparute din Bucuresti", "Expozitia Generala din 1906 (Parcul Carol)", "Bucurestii in ilustrate comuniste (RSR)", "Bucurestii in ilustrate comuniste (RPR)", "Piata Unirii", "Raul Dambovita", "Institutiile Romaniei moderne" etc.

Expozitia este deschisa pana pe 15 octombrie si poate fi vizitata de luni pana vineri, intre orele 8,00-18,00.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#expozitie carti postale, #expozitie Biblioteca Nationala a Romaniei, #colectia Cezar Petre Buiumaci , #Biblioteci