Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sistemul buy-back bate promotiile obisnuite la vinzari

Sistemul buy-back bate promotiile obisnuite la vinzari

Reducerile de pina la 25% promise de retaileri i-au convins pe romani sa-si duca vechea aparatura la magazin.Introdus timid la jumatatea acestui an, sistemul buy-back a inceput sa capete adepti in rindul romanilor dornici sa primeasca o reducere de pret daca aduc in schimb, la magazine, un echipament electric sau electrocasnic vechi. Spre exemplu, in cazul Carrefour, liderul pietei pe segmentul hipermarketuri, vinzarile prin buy-back le-au depasit pe cele dintr-o promotie obisnuita. "Vinzarile in acest sistem (buy-back - n.red.) sint mai mari cu aproximativ 50% fata de vinzarile dintr-o promotie obisnuita", ne-a declarat Andreea Mihai, director de marketing in cadrul companiei de retail. Potrivit acesteia, compania intentioneaza sa extinda aceasta oferta la toate categoriile de produse electrice si electrocasnice. Pina acum, retailerul a avut buy-back pentru frigidere, aspiratoare, sisteme de boxe, televizoare, oferind reduceri cuprinse intre 20 si 25% pentru cei care dadeau in schimbul noului produs pe care il achizitionau un aparat vechi. "Reducerea se poate face atit punctual - pe un singur produs, pe o marca, dar si pe toata gama. Depinde de tipul campaniei buy-back. In ceea ce priveste produsele aduse la schimb, acestea pot fi functionale sau nu si pot fi foarte vechi, vechi sau mai noi", explica Mihai modul in care se poate achizitiona prin buy-back.

Mai concret, cei care detin un televizor vechi isi pot cumpara la pret redus orice plasma ori LCD, orice televizor sau orice televizor dintr-o anumita marca ori un televizor cu plasma sau LCD de o anumita marca si un anumit tip, totul depinzind de campania din momentul respectiv. Toate echipamentele colectate in acest mod urmeaza sa fie reciclate, de acest proces ocupindu-se asociatiile de profil, printre care Eco Tic (IT, video) sau ROREC (electrocasnice).

Continuarea in <a href=http://cotidianul.ro/index.php?id=16099&art=39817&cHash=d3d86857a9>Cotidianul</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1346 ori