Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

S-a deschis Feeria, cel mai mare centru comercial din Europa Centrala si de Est

S-a deschis Feeria, cel mai mare centru comercial din Europa Centrala si de Est
Proiectul face parte din ansamblul creat de Baneasa Investment si Baneasa Development si a necesitat o investitie globala de 60 de milioane de euro pe o suprafata totala de 32.600 mp. Proiectul include un hypermarket Carrefour cu o suprafata de 15.500 mp, o galerie comerciala de 13.500 mp cu 70 de magazine, un culoar al galeriei de 4.900 mp si 1.650 de locuri de parcare gratuite.
Realizarea proiectului a necesitat mai putin de 11 luni, iar investitia a fost suportata de societatea Sonac. A"Centrul comercial va permite creearea a mai mult de 1.200 de locuri de munca in perioada de exploatareA", a mentionat Jean De Cuet, reprezentantul Vinci Construction.

Sonac este filiala a Vinci Construction Grands Projets in Romania, Centrul Comercial Feeria fiind al treilea proiect major realizat de Sonac in Capitala. In 2003, societatea a inaugurat Turnul Victoria, sediul BRD si Centrul Comercial Orhideea.

28 milioane de euro pentru Carrefour Baneasa

Hypermarketul Carrefour Baneasa este al patrulea de acest fel din capitala si al saselea la nivel de tara. Carrefour Baneasa are o suprafata de vanzare de 8.400 mp si a necesitat o investitie de 28 milioane de euro.

A"Pe langa acest centru comercial cu hypermarketul Carrefour si galeria de aproximativ 80 de magazine, vor fi amplasate aici si Bricostore, Mobexpert si alte suprafete medii specializate. Investitia in hypermarket va crea 700 de noi locuri de muncaA", a declarat Francois Oliver, directorul general Carrefour Romania.

Acesta a mai anuntat o politica de dezvoltare agresiva si inceperea lucrarilor la inca patru noi centre comerciale. Urmatoarea deschidere va fi la Constanta in aceasta toamna, iar amplasarea celorlalte centre comerciale nu a fost divulgata.

1,5 milioane euro investitia Media Galaxy

In cadrul Complexului Comercial Feeria din Baneasa, va fi amplasat si cel de-al zecelea electrocomplex Media Galaxy din tara si al patrulea din Bucuresti, in doi ani.

Media Galaxy din Baneasa este intins pe o suprafata de 4.000 mp si a creat 70 de noi locuri de munca. A"Investitia in reprezentanta din Baneasa reprezinta 1,5 milioane de euro din cei 15 milioane euro investiti pana acum in reteaua Media Galaxy din taraA", a subliniat Adrian Urda, Chief Operating Officer la Media Galaxy.

Reteaua Media Galaxy totalizeaza o suprafata de 20.000 mp si pana la sfarsitul anului au fost anuntate alte trei electrocomplexuri.

Alexandru URZICA
Banii Nostri


Directnews.ro - cel mai dinamic site de stiri si comentarii online. Intra, citeste si voteaza cele mai interesante articole. Tu esti editorul!
Investmania - cea mai rapida cale de a invata sa joci la Bursa.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2924 ori