Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Record al creditelor atrase de firme din Europa, Orientul Mijlociu si Africa

Record al creditelor atrase de firme din Europa, Orientul Mijlociu si Africa

Companiile din Europa, Orientul Mijlociu si Africa au contractat in trimestrul al doilea credite sindicalizate de 330 miliarde de dolari, valoarea pentru primul semestru al anului ajungand la 576 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta un record, informeaza Reuters. Potrivit unui studiu realizat de Loan Pricing Company, divizie a grupului Reuters, avansul consemnat in primele sase luni ale anului este de 60% comparativ cu perioada similara din 2004. Autorii raportului preconizeaza ca, avand in vedere aceasta evolutie, totalul de 866 miliarde de dolari inregistrat pe ansamblul anului trecut ar putea fi cu mult depasit in acest an.

Intensificarea activitatii de creditare a fost pusa pe seama refinantarii unor datorii mai vechi, dar si a cresterii numarului de fuziuni si achizitii. Loan Pricing Company remarca, pe de alta parte, faptul ca firmele au reusit sa determine bancile sa reduca dobanzile la imprumuturi. Printre cele mai importante refinantari ale datoriilor se numara cea operata de Volkswagen (in valoare de 12,5 miliarde de euro) si cea contractata de France Telecom (8 miliarde de euro).

De altfel, operatorul francez de telecomunicatii a fost prima companie care a reusit sa coboare nivelul dobanzii sub nivelul Euribor plus 15 puncte de baza, performanta reusita la scurt timp si de Carrefour.

Adevarul

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 759 ori