Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mai putin de 10% dintre companiile europene respecta din plin libertatile sindicale

Mai putin de 10% dintre companiile europene respecta din plin libertatile sindicale

Mai putin de 10% dintre firmele europene se implica din plin in favoarea libertatilor sindicale si pentru promovarea negocierilor colective, a indicat un raport al agentiei de informare sociala Vigeo, publicat miercuri si citat de AFP.

Respectarea libertatilor sindicale si promovarea negocierilor sunt "obiective permanente manageriale, sustinute prin procese stabilite si inzestrate cu mijloace de punere in practica si de control" pentru "mai putin de 10% dintre grupurile europene", potrivit raportului prezentat la Paris.

Studiul a evaluat activitatea a 511 grupuri europene si, dintre acestea, cel mai bine plasate sunt, in aceasta ordine, PSA Peugeot Citroen, AGF, Air France-KLM, Skanska, Iberia, EDF, H & M, Carrefour, Philips Electronics si Volkswagen AG.Vigeo a monitorizat, intre noiembrie 2004 si ianuarie 2006, 511 companii cotate la bursa din 32 de sectoare de activitate, cu sedii sociale in 17 tari europene. Agentia a masurat pertinenta, coerenta si eficacitatea politicilor aplicate de catre companii, pentru a asigura respectarea principiilor si drepturilor fundamentale de lucru.

Companiile cu cele mai bune rezultate provin din sectoare in care personalul este cel mai important, respectiv transporturile aeriene, asigurarile, domeniul bancar, de telecomunicatii, precum si automobilistic sau de energie, unde conducerea se poate baza pe "formatiuni sindicale traditionale". Domeniul hotelier, alaturi de turism, transporturi si logistica, se fondeaza pe practici contestabile, de la discriminare la masuri punitive impotriva sindicatelor. Vigeo va comunica note individuale doar fiecareia dintre companiile studiate si operatorilor financiari.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 789 ori