Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Goana dupa angajati

Goana dupa angajati
Tinerilor absolventi din Timisoara nu li se mai ofera doar un pachet salarial atractiv, companiile insistand pe dezvoltarea personala.

Companiile sunt nevoite sa dea dovada de tot mai multa inventivitate pentru a putea recruta oamenii de care au nevoie de pe o piata a muncii in care somajul este aproape zero.

Pentru ca avantajele directe cuprinse in pachetul salarial sunt deja comune, departamentele de resurse umane ale firmelor care cauta angajati pun accent deosebit pe formarea profesionala.

Tinerilor absolventi nu li se mai ofera simple locuri de munca, ci promisiunea unei cariere. Pe de alta parte, multe companii prefera sa inchirieze angajati de la firme specializate.

Prime pentru mobilitate

Chiar daca nu au deschis inca magazine in Timisoara, reprezentantii Carrefour Romania s-au prezentat la targul de cariere "Angajatori de top", organizat la Timisoara in acest week-end. Principalul argument cu care multinationala de retail atrage oamenii este formarea profesionala.

"Noi am venit sa recrutam manageri de raion stagiari pentru magazinele noastre. Oameni cu mobilitate geografica pe care ii recrutam si ii formam cinci sau sase luni in magazinele din Bucuresti cu o echipa de formatori interni si apoi sa fie dispusi sa lucreze in magazinele Carreffour din tara", spune Cosmina Nicolau, manager de Resurse Umane si Comunicare.

Pachetele salariale sunt construite la Carreffour pe pozitii, existand insa posibilitatea unor negocieri. Un beneficiu important este prima de relocare daca firma ii cere angajatului sa schimbe orasul.

Alternativa la recrutare

Departamentele de resurse umane de la alte companii mari prefera sa predea sarcina recrutarii angajatilor unor alte firme specializate existand si posibilitatea inchirierii fortei de munca de la astfel de firme.

"In special, este o cerere mare de ingineri de proces, reglori linie asamblare, operatori materii prime, operatori chimisti, gestionari, electromecanici, electricieni si muncitori topografi", spune Mihaela Dumbrava, reprezentant Lugera & Makler. Firma practic inchiriaza proprii angajati companiilor cu care are contract.

Alte firme au metode mult mai simple de a gasi noi angajati. Compania galateana Arabesque, bine instalata la Timisoara, merge pe mana tuturor angajatilor.

"Cautam de la director de vanzari la stivuitorist oameni pentru toate pozitiile. Oferim o serie de beneficii, de la bonuri de masa pana la posibilitatea de avansare in companie. Din soferi pot sa devina agenti vanzari. Transport gratuit pentru ca incercam pe cei de la sate sa ii atragem. Mergem mai mult pe recomandari de la prieteni si oameni care sunt deja in companie. Avem un avizier in cadrul companiei si oamenii se anunta intre ei", spune Cristina Cascaval, manager resurse umane.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=327572>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2367 ori