European Retail Park Braila, preluat pentru 63 milioane euro

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 00:59
1613 citiri
European Retail Park Braila, preluat pentru 63 milioane euro

New Europe Property Investments si Belrom Real Estate s-au asociat printr-o tranzactie de preluare a European Retail Park Braila in valoare de 63 milioane de euro, se arata int-un comunica transmis duminica.

"Tranzactia face parte dintr-un plan mai amplu de achizitii pentru urmatoarele trei luni, prin care New Europe Property Investments plc (NEPI) va prelua trei parcuri comerciale de la Belrom Real Estate. KBC a incheiat un acord de finantare cu New Europe Property Investments, punand la dispozitia fondului o linie de finantare de 113 milioane de euro destinata acestor trei achizitii.

40 de milioane de euro din aceasta suma vor finanta partial prima tranzactie", se arata in comunicat. Lansat in 2008, European Retail Park Braila este un proiect comercial cu o suprafata inchiriabila totala de 53.000 de metri patrati, printre chiriasi numarandu-se lantul de hypermarketuri Carrefour, operatorul de magazine tip DYI Bricostore si retailerul de obiecte de mobilier Staer.

"Tranzactia prevede o structura in doua componente - bani si, respectiv, actiuni emise de New Europe Property Investments, fond listat la bursele din Londra si Johannesburg.

Doi reprezentanti ai Belrom Real Estate vor deveni membri ai Consiliul de Administratie al New Europe Property Investments" se mai precizeaza in comunicat. New Europe Property Investments este asociat cu principalul grup imobiliar din Africa de Sud - Resilient Property Income Fund (de asemenea listat la Johannesburg Stock Exchange).

New Europe Property Investments intentioneaza sa isi sporeasca portofoliul de centre comerciale in Romania prin noi achizitii in urmatorul an. Infiintat in 2004, Belrom Real Estate este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de proiecte comerciale din Romania.

Grupul a finalizat pana in acest moment cinci parcuri comerciale in Sibiu, Braila, Targu Mures, Bacau si Focsani (cu o suprafata cumulata de aproximativ 300.000 de metri patrati). Alte patru proiecte vor fi finalizate in urmatorii doi ani.

Reff & Asociatii, societatea de avocati afiliata Deloitte Romania, Deloitte Tax si Optim PM au oferit asistenta cumparatorului. Societatea de avocati Voicu Filipescu a oferit consultanta vanzatorului, in timp ce tranzactia a fost intermediata de compania internationala de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

"DTZ Echinox se mandreste ca este parte a unei tranzactii de investitii de asemenea proportii, dovedindu-si astfel capacitatea de a genera valoare in perioade dificile. Vanzarea complexa a trei parcuri de retail constituie un puternic mesaj pozitiv adresat pietei: speram sa stimulam apetitul investitorilor si sa contribuim la cresterea mult asteptatei lichiditati a pietei ", a declarat Cristian Ustinescu, Director de Investitii al DTZ Echinox.

#new europe, #europe property, #property investments, #real estate, #euro, #property , #stiri Carrefour