Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cometex aloca 17 milioane de euro pentru constructia a trei noi centre comerciale in provincie

Cometex aloca 17 milioane de euro pentru constructia a trei noi centre comerciale in provincie

Divizia de real estate a Altex, Cometex, are in plan, in acest an, investitii 17 milioane euro pentru constructia a trei proiecte de retail, in Brasov, Timisoara, Arad, dupa ce recent a anuntat un proiect in Buzau, investitie de 25 milioane euro, potrivit presedintelui grupului Altex, Dan Ostahie. "In afara de centrul comercial de tip mall de la Buzau care va fi cel mai mare si care prespune o investitie de 25 de milioane de euro, mai avem in plan alte trei proiecte mai mici in Brasov, Timisoara, Arad. Acestea vor reprezenta o investitie totala de circa 17 milioane de euro", a spus miercuri, Dan Ostahie.


Proiectul din Brasov va ingloba o investitie de circa sapte milioane de euro si va include pe o suprafata de circa 7.000 mp, pe langa numeroase magazine de tip boutique, si un magazin Media Galaxy, dar si un jucator din industria mobilei ca ancore principale. Ostahie sustine ca cele doua centre comerciale care urmeaza a fi construite la Timisoara si Arad vor dispune fiecare de cate o suprafata de 5.000 mp si vor deschide si cate un magazin Media Galaxy ca si pion principal.


Reprezentantul Altex a mai spus ca pentru anul viitor, doreste sa atraga in actionariatul Cometex si alti investitori, pentru a putea dezvolta proiecte pe segmentul imobiliar. "Pentru 2009 ne propunem sa deschidem si alte proiecte in tara, dar sa atragem si alti parteneri si investitori in aceste proiecte. Cometex va dezvolta atat magazine pentru grupul Altex, cat si centre comerciale de tip mall, acolo unde amplasamentele ne vor permite", a adaugat presedintele Altex.


Reprezentantii Cometex au anuntat miercuri, in cadrul unei conferinte de presa, si investitia de peste 25 de milioane de euro pentru contructia unui centru comercial de tip mall cu o suprafata totala de circa 40.000 de metri patrati, care va fi inaugurat in toamna acestui an la Buzau. Centrul comercial se numeste Aurora Shopping Mall, este localizat in partea de nord a orasului Buzau si este dezvoltat pe un teren de 2,3 hectare. Din investitia totala de peste 25 de milioane de euro, suma de 3,4 milioane de euro reprezinta contravaloarea terenului. Centrul comercial va dispune de peste 60 de spatii de vanzare, cu suprafete cuprinse intre 60 mp si 6.000 mp si va include un supermarket Carrefour si un magazin Media Galaxy.


Cometex, dezvoltatorul complexului, a fost achizitionata de catre Altex in urma unei oferte publice de preluare, in mai 2005. Compania detine peste 60 de centre comerciale de tip universal in judetul Suceava insumand peste 30.000 mp.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2578 ori