Chinezii, nemultumiti de calitatea produselor Pepsi si Carrefour

Marti, 22 Septembrie 2009, ora 11:57
1804 citiri
Chinezii, nemultumiti de calitatea produselor Pepsi si Carrefour

Mai multe companii straine, inclusiv PepsiCo si Carrefour, provenind din 25 de state, nu intrunesc standardele de calitate din China, a anuntat, Autoritatea Generala pentru Supravegherea Calitatii, Inspectii si Carantina, citata de agentia de stiri Xinhua.

Producatorul american de bauturi racoritoare, Pepsi, a fost inclus pe o lista neagra a autoritatilor chineze, dupa ce acestea au descoperit ca 38 de tone de concentrat inghetat pentru suc de portocale, importat de grup din Brazilia, avea un continut prea ridicat de ferment, informeaza Mediafax.

Un purtator de cuvant al PepsiCo a afirmat, intr-un comunicat, ca lotul de concentrat de suc neconform standardelor a fost descoperit de angajatii grupului.

Printre produsele vizate de autoritatile americane se numara o marca de bomboane a Carrefour, produse farmaceutice ale companiei americane Mead Johnson sau marca indoneziana de prajituri Danisa Butter Cookies.

Autoritatea pentru supravegherea calitatii anunta lunar bunurile importate neconforme cu standardele locale.

Introducerea companiilor pe lista neagra a autoritatilor nu are efect economic, insa bunurile in cauza sunt, de regula, distruse.

#calitate, #carrefour, #china, #companii, #pepsi , #stiri Carrefour