Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cererea de insolventa pentru Carrefour, refuzata de instanta

Cererea de insolventa pentru Carrefour, refuzata de instanta


Curtea de Apel a dat, joi, castig de cauza Carrefour Romania, in apelul dintre retailer si GSL Logistic SRL, respingand ca neintemeiata cererea de deschidere a procedurii insolventei impotriva operatorului de hipermarketuri.

"Admite apelul. Schimba in tot sentinta apelata in sensul ca respinge ca neintemeiata cererea de deschidere a procedurii insolventei. Respinge ca ramasa fara obiect cererea de suspendare a executarii sentintei apelate. Respinge ca neintemeiata interventia in interesul intimatei", conform solutiei publicate pe ECRIS, care precizeaza ca solutia este definitiva.

GSL Logistic a cerut, la sfarsitul anului trecut, insolventa Carrefour, in calitate de creditor, iar Carrefour Romania SA a intrat in insolventa, dupa ce Tribunalul Bucuresti a respins contestatia debitorului.

La acel moment, Carrefour Romania a considerat ca fiind 'neintemeiata' hotararea privind procedura de insolventa impotriva sa, decisa de o instanta de judecata a Tribunalului Bucuresti.

"Carrefour Romania SA a luat cunostinta de pe portalul instantelor de judecata de existenta unei hotarari judecatoresti de deschidere a procedurii insolventei impotriva sa. Carrefour Romania SA considera ca aceasta hotarare este netemeinica, intrucat situatia financiara a Carrefour Romania SA este extrem de solida, iar pretinsa creanta a societatii comerciale care a declansat aceasta procedura judiciara a fost deja achitata, cererea sa fiind lipsita de obiect. Avocatii nostri au fost mandatati sa initieze toate demersurile legale care se impun pentru atacarea acestei hotarari, care inca nu a fost comunicata oficial societatii noastre", se arata intr-un comunicat al lantului de retail, remis, pe 31 decembrie 2013.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1280 ori