Carrefour reduce numarul produselor comercializate pentru a impulsiona vanzarile

Luni, 28 Iunie 2010, ora 12:42
2007 citiri
Carrefour reduce numarul produselor comercializate pentru a impulsiona vanzarile

Grupul francez Carrefour, al doilea mare retailer la nivel mondial in functie de vanzari, a inceput sa reduca numarul de produse comercializate, pentru a stimula cererea, potrivit Wall Street Journal, informeaza Mediafax.

Carrefour reduce deja numarul de produse alimentare in Franta, a declarat directorul general al retailerului, Lars Olofsson.

El nu a dat informatii privind numarul produselor scoase de pe rafturi. In luna februarie, seful Carrefour a indicat ca la nivel mondial vor fi eliminate aproximativ 15% din marcile alimentare din portofoliul grupului. 

Totodata, la inceputul anului Olofsson a afirmat ca grupul ar putea renunta la pana la 50% din oferta de produse nealimentare, considerand ca grupul nu mai poate concura la orice categorie.

Reducerea ofertei nealimentare face parte din reorganizarea hipermarketurilor, a spus el.

Directorul general va prezenta in luna septembrie un program de revigorare a celor 231 de hipermarketuri si supermagazine din Franta.

Hipermarketurile contribuie cu un sfert la vanzarile totale ale Carrefour.

"Acoperim toate nevoile clientilor, dar vom evita avem de la opt pana la zece marci, o eroare pe care am facut-o inainte", a afirmat Guillaume Vicaire, seful hipermarketurilor Carrefour din Franta.

Clientii vor o oferta mai clara si mai simpla, a afirmat Gianni Ciserani, presedintele diviziei pentru Europa de Vest a grupului american Procter & Gamble. 

#carrefour, #eliminare, #marci, #produse, #vanzari , #stiri Carrefour